satinfobox.com https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/home-2 Wed, 23 Aug 2017 18:38:54 +0300 Joomla! - Open Source Content Management bg-bg Атрактивен пакет временно свободен на Intelsat 902 @ 62° East https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/sat-2/1059-intelsat-902-62-east https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/sat-2/1059-intelsat-902-62-east

Временно свободен пакет с 40 интересни канала на Intelsat 902 @ 62° East така и не се установи кой излъчва този пакет и за кого. пакета съдържа и руски национални филмови и спортни канали както неизвестно как  кобинирани с beIN Movies HD 3  beIN Sports HD 4 и BT Sport 2 HD. Едвали промцията ще продължи дълго.

11555 H DVB-S2/8PSK MPEG-2MPEG-4 28900 3/4
и 11595 H DVB-S/MPEG-2 DVB-S/MPEG-4 31003 7/8

 Кои са каналите може да видите ТУК

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани SAT NEWS Wed, 23 Aug 2017 13:27:22 +0300
Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN в експлоатация на 39Е! https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/newsat/1058-hellas-sat-3-inmarsat-s-ean-39 https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/newsat/1058-hellas-sat-3-inmarsat-s-ean-39

Според гръцкия новинарски сайт philenews.com новият гръцко-кипърски сателит Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN бе въведен в търговска експлоатация на 16 август т.г. Всички технически тестове на спътника са преминали успешно и бе пвъведен в търговска експлоатация от 39Е орбитална позиция на която права имат Гърция и Кипър. Новината идва с готовността и на планираното изстрелване в началото на лятото през 2018 на Hellas Sat 4. Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN успешно бе изстрелян на 28 юни т.г. с рн Ariane 5 от Куру.

Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN много функционален сателит , който ще предлага мобилни спътникови услуги S и Ka Band, фиксирани и радио-телевизионни разпръсквателни услуги в Ku Band. Той ще замени също така отпадналия проект EuropaSat.

Thales Alenia Space обяви през юни 2014 година за договор за изграждане на спътник Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN за сателитните оператори Hellas Sat (част от Arabsat) и Inmarsat. Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN е изградена на база платформа Spacebus-4000C4 и оборудван с 44 Ku , 1 Ka и S band транспондери. Оперативният живот на спътника е над 15 години. 
Hellas Sat 3 полезен товар, вторият спътник на Hellas Sat, ще достави DTH (директно към дома) и телекомуникационни услуги, поддържащи и разширявайки достъпа на Hellas Sat.
Hellas Sat (член на групата Arabsat) е сателитен оператор, предлагащ услуги в Европа, Близкия изток и Южна Африка от орбитална позиция на 39E. Тя е създадена през август 2001 г. и притежава и експлоатира сателит Hellas Sat 2 с висока мощност.
Hellas Sat 3 ще предостави DTH и телекомуникационни услуги в орбита в определените области на покритие, поддържайки и разширявайки обхвата на Hellas Sat с допълнителен капацитет и привеждане на видеосъдържание във формат HD и Ultra High Definition към покритите региони. Зоните за покритие FSS / BSS са Европа, Близкия изток и страните от Субсахарска Африка, включително услугата cross-trap между Европа и Южна Африка.
Inmarsat S EAN (Европейска авиационна мрежа) е деветият спътник Inmarsat, който ще бъде пуснат от Arianespace.
Inmarsat е водещ доставчик на глобални мобилни спътникови комуникационни услуги. От 1979 г. насам, Inmarsat предоставя надеждни гласови и високоскоростни пренос на данни на правителства, предприятия и други организации, като предлага набор от услуги, които могат да се използват на сушата, по море или във въздуха.
Европейската авиационна мрежа (EAN) се основава на визията и уникалната търговска и технологична възможност, създадена от Генерална дирекция "Конференция" на Европейската комисия и впоследствие подкрепена от регулаторните органи на държавите-членки в областта на далекосъобщенията.
EAN се въвежда в Европа заедно със стратегическия партньор Deutsche Telekom. Планирано да започне да предлага търговски услуги през втората половина на 2017 г., EAN ще предостави най-модерния авиационен пътнически Wi-Fi опит навсякъде по света и ще предостави на европейската авиационна индустрия възможност да изгради глобално лидерство в авиационния пътнически Wi-Fi.
Inmarsat S EAN, спътниковият компонент на новата мрежа, ще бъде пуснат в геостационарна орбита над Европа, осигуряваща континентален S-band покритие.
параметри:
име: Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN
Производител:Thales Alenia Space
ГЕО позиция:39 Изток
Капацитет: S Band payload, 47(BOL), 44(MOL) Ku + 1 Ka 

]]>
berks@satinfobox.com (berks) Ибзрани НОВИ сателити Mon, 21 Aug 2017 01:27:12 +0300
Nokia 8: Три върхови технологии в един прецизно проектиран флагман https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/nokia/1057-nokia-8 https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/nokia/1057-nokia-8

 

Първият смартфон Nokia със оптика ZEISS

 Разкажете цялата история с двустранен стрийминг в реално време в Dual-Sight mode

 Представяме ви и Nokia OZO 360° пространствено аудио

 

Лондон, Великобритания 16 август 2017 – HMD Global, домът на телефоните Nokia, днес обяви Nokia 8 , - високопроизводителен и красиво изработен смартфон, проектиран с фокус върху потребителите, създаващи съдържание. Nokia 8 е истински флагман на смартфоните Nokiа с три върхови технологии в света на Android базираните смартфони това са дебютното сътрудничество с ZEISS optics, чистата версия на Android /Pure Android/ и най-иновативния до момента дизайн – монолитен алуминиев корпус.

По-малко селфита, повече двустранни кадри: Nokia 8 представя първата в света Dual-Sight видео технология, която позволява двустранно живо излъчване, в реално време в социалните мрежи Facebook и YouTube. Dual-Sight едновременно отключва потенциала на предната и задната камера в разделен екран, и за снимки, и за видео. Първата в света технология за стрийминг на живо с едно докосване позволява по-пълно потапяне в това изживяване за онези, които обичат да създават и споделят специални моменти.

Nokia 8 е и първият смартфон с Nokia OZO Audio, която пренася ексклузивните холивудски технологии в дланта на ръката ви. Пространственото аудио OZO 360°, позволява тотално потапяне в изживяването на вашето 4К видео. Революционният 360° аудио запис позволява настина да изживеете отново момента, без спомените да избледняват.

 Моделът е 4.6 милиметра тънък в края на панела и само 7.3 мм средна дебелина. Еднокорпусното тяло на Nokia 8 е прецизно изработено от единичен блок алуминий серия 6000, а изчистеният му дизайн е плод на 40 различни машинни процеса при производството, включващи анодиране и полиране. Избрани модели включват перфектно полирано огледално покритие, чиято съвършена изработка отнема над 20 часа. Вниманието към детайла осигурява среда за по-натоварена и по-продължителна работа на мощния SnapdragonTM 835 Mobile Platform. Операционната система е изчистена и сигурна версия на Android с ежемесечни ъпдейти за сигурност. Nokia 8 ви осигурява възможно най-автентичното Android изживяване.

 

 По-малко Selfie, повече #Bothie

Всяка история има две страни, затова Dual-Sight технологията е интегрирана в Nokia 8, за да ви позволи да запишете и споделите цялата история. Това е първият смартфон на HMD Global с оптика от ZEISS, с който можете да уловите едновременно кадри от предната и задна камера, за живи спомени и невиждано до момента съдържание. Влогърите могат да излъчват своите уникални, оригинални истории в социалните медии в единственото по рода си #Bothie. Феновете ще могат да се насладят на неограничени фото и видео записи в Google Photos.

 

Новото измерение в звука с OZO Audio

С OZO Audio, Nokia 8 комбинира три микрофона с ексклузивни акустични Nokia алгоритми, с които улавяте поглъщащ 360° пространствен съраунд. Споделете своето 4K видео с OZO Audio навсякъдес използването на binaural кодек се гарантира hi-fi репродукция на звука дори на устройства без OZO Audio.

 

Иновация и прецизна изработка

Захранван от Qualcomm® SnapdragonTM 835 Mobile Platform, Nokia 8 не прави компромис с производителността, а същевременно осигурява 11 часа гледане на 4K видео с едно зареждане.

 

 Nokia 8 е създаден с фокус върху потребителите, за да достави уникални възможности за заснемане на съдържание. Неговите технически възможности са прецизно проектирани, подобно на бляскавата му външност. Екипите от дизайнери, разработчици и инженери обединиха усилия, за да работи телефонът ви по-мощно за по-дълго време. Резултатът е медна охладителна шина, изолирана с графит, разположена по цялата дължина на корпуса, която позволява на генерираната температура от високопроизводителната система да се освобождава през цялата повърхност на корпуса. Nokia 8 се самоохлажда и в най-критичната ситуация.

 Nokia 8 е съвместим с Qualcomm® Quick ChargeTM 3.0, което означава, че ако ви се изчерпва батерията, можете по-бързо да се върнете към снимачната дейност.

 

 Юхо Сарвикас, главен продуктов директор в HMD Global, заяви:

 “Знаем, че феновете днес създават и споделят на живо съдържание повече от всякога с няколко милиона снимки и видеа качвани в социалните мрежи всяка минута. Хората се вдъхновяват от това съдържание за създаването на свое собствено. Именно това а вдъхнови и нас да създадем този флагман сред смартфоните, с перфектен баланс между дизайн, отлично изживяване и мощни характеристики.“

 

Винаги изчистен Android

 Смартфоните Nokia винаги идват с чист Android, без ненужни приложения, които да понижават производителността на устройството. В Nokia 8 изчистеният Android, комбиниран с иновативните инженерни решения, освобождава пълния потенциал на SnapdragonTM 835 Mobile Platform. С ежемесечните ъпдейти за сигурност Nokia 8 е надежден и актуален. Вашето устройство е подсигурено с биометричен четец за пръстов отпечатък гарантиращ високо ниво на сигурност, което прави Nokia 8 по-универсален помощник за хора с разнообразни нужди.

Прочети още...

]]>
Ибзрани NOKIA Thu, 17 Aug 2017 22:44:46 +0300
Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN вече на 39Е https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/bgchsat/1056-hellas-sat-3-inmarsat-s-ean-39 https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/bgchsat/1056-hellas-sat-3-inmarsat-s-ean-39

Новият сателит на Hellas Sat - част от сателитния оператор Arabsat след приключи техническите тестове на временната позиция 34.5Е . Спътника Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN вече е на целева позиция 39Е от вчера. Започнаха настройката и теническите тестове на работната позиция.

Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN много функционален сателит , който ще предлага мобилни спътникови услуги S и Ka Band, фиксирани и радио-телевизионни разпръсквателни услуги в Ku Band. Той ще замени също така отпадналия проект EuropaSat.

 Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN
Производител:Thales Alenia Space
ГЕО позиция:39 Изток
Капацитет: S Band payload, 47(BOL), 44(MOL) Ku + 1 Ka

Във връзка с въвеждането на Hellas sat 3 тази нощ ще има профилактика на транспондерите на Булсатком.
От 00.00 до 8.00 ще бъдат спирани поетапно всеки един транспондер като се започва с 12524 в продължение на 2 часа.
Транспондер 12524 също ще бъде спрян и в понеделник от 4.00 до 6.00 сутринта

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани БГ Канали и DTH на сателит Thu, 10 Aug 2017 12:25:28 +0300
Etisalat отново тества на 13E https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/sat-2/1055-etisalat-13e https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/sat-2/1055-etisalat-13e

На сателита Eutelsat Hot Bird на позиция 13 ° E отново беше активиран транспондер на  оператора Etisalat с няколко програми в SD и HD. Пакетите са MPEG-2 / SD телевизия Dubai TV, Dubai Sport 3 и MPEG-4 / HD програма Sama Dubai HD.
Освен това, в пакета има канали в MPEG-4 / HD наречени TEST-1 до TEST-10. Всички канали се излъчват свободно. Това е 3 опит за тест на тоя транспондер с подобен тестов пакет.
Etisalat e е мултинационален доставчик на телекомуникационни услуги, базиран в ОАЕ, който в момента работи в 17 страни в Азия, Близкия изток и Африка. От февруари 2014 г. Etisalat е 14-ият по големина мобилен оператор в света, с обща клиентска база от повече от 167 милиона. Etisalat е обявен за най-мощната компания в Обединените арабски емирства от Forbes Middle East през 2012 г.

технически параметри - ETISALAT: Eutelsat Hot Bird (13 ° E) . 12399 GHz, Pol. Н, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PK, FTA

Актуализция: Каналите Dubai TV, Dubai Sport 3 вече са в HD

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани SAT NEWS Thu, 10 Aug 2017 10:59:08 +0300
TRT 4K ще покаже мача за UEFA Super Cup в 4K https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/tvguide-top/1054-trt-4k-uefa-super-cup-4k https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/tvguide-top/1054-trt-4k-uefa-super-cup-4k

Турската обществена телевизия ТРТ ще излъчва отново футболен мач в Ultra HD (4K) по канала TRT 4K . На 08 Август свободно по канала TRT 4K ще покаже предаването на Супер Купата на УЕФА през 2017 г., които ще играят Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед.
Вторник, 08 август,мача ще започне в 21:45 Турският канал TRT 4K  ще излъчва свободно предаване на мача на Суперкупа на УЕФА от Скопие, който ще играе от Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

Най-вероятно предаването на турския спътник TURKSAT 3A (42 ° E) няма да бъдат криптирани, защото предишните тестови излъчвания в 4K  на футбол не са кодирани.


Технически параметри TRT 4K:TURKSAT 3A (42 °) 10,980 GHz, Pol. V, SR 12500, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK FTA

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани ТВ Справочник Mon, 07 Aug 2017 23:46:52 +0300
eo TV на нова честота от 15.08 на 19.2 E https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/sat-2/1053-eo-tv-15-08-19-2-e https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/sat-2/1053-eo-tv-15-08-19-2-e

Филмовия канал eo TV за европейско оригинално кимо който излъчва на Astra на  19.2 ° вече има самостоятелен капацитет.ще излъчва от 15 август 2017 г. от нова честота. eo TV провежда  технически тестове на новата честота.
Досега eo TV е на разположение на сателитните зрители в в свободното време - след излъчването на детският  канал RIC иот 21:15 часа до два часа след полунощ. eo TV  на новата честота ще е на разположение  24 часа в денощието.

eo TV ще се излъчва в нова честота от 15 август в 17:00 ч. тест картата е   в MPEG-2 / SD при 480x576 резолюция с качество на звука 192 Kbit / сек.

ео TV европейски оригинали. Станцията предлага на  зрителите най-доброто от сериали и филми от Европа.

нови технически параметри - ео TV (от 15 август, 2017 г.): Astra 1KR (19.2 ° E)  10920 GHz, Pol. Н, SR 22000, FEC 7/8, DVB-S / QPSK, FTA

технически параметри - ео TV (всеки ден от 20:15 до 01:00 часа на позицията на станцията RIC TV):  Astra 1N (19.2 ° E) Честотен. 12692 GHz, Pol. Н, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S / QPSK, FTA

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани SAT NEWS Mon, 07 Aug 2017 16:45:44 +0300
Сигнали от България Сат-1 през септември! https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/movsat/1052-1 https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/movsat/1052-1

Пламен Генчев - изпълнителният директор на Булсатком ЕАД даде интервю за местен вестник за предстоящето въвеждане на първият български телекомуникационен спътник и новите ппълнения в услугите. Според него България Сат-1 ще предава сигнали от месец септември , но  не е ясно до тогава дали ще тръгнат тестови тв излъчвания от сателита.

Новата услуга ,която ще стартира в началото на септември ще бъде мобилна гласова услуга , първата от подобен вид в България.

България Сат-1 бе изстрелян успешно на 23 юни с РН Falcon 9 от Флорида и техническите тестове както първи Ви информирахме започна на 3 юли т.г. Очаква се скоро производителя да приключи техническите тестове и да предава сателита на сатеитния оператор. Спътника се намира на българска позиция 1.9Е и оборудван с 33 Ku Band транспондера.

]]>
berks@satinfobox.com (berks) Ибзрани Движещи се спътници Sun, 06 Aug 2017 19:51:07 +0300
Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN пътува към 39Е https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/movsat/1051-hellas-sat-3-inmarsat-s-ean-39 https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/movsat/1051-hellas-sat-3-inmarsat-s-ean-39

Новият сателит на Hellas Sat - част от сателитния оператор Arabsat приключи техническите тестове на временната позиция 34.5Е . Спътника  Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN  се движи на целева позиция . Очаква се на 8 август да е на позиция.

Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN много функционален сателит , който ще предлага мобилни спътникови услуги S и Ka Band, фиксирани и радио-телевизионни разпръсквателни услуги в Ku Band. Той ще замени също така отпадналия проект EuropaSat.

 Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN
Производител:Thales Alenia Space
ГЕО позиция:39 Изток
Капацитет: S Band payload, 47(BOL), 44(MOL) Ku + 1 Ka

]]>
berks@satinfobox.com (berks) Ибзрани Движещи се спътници Sat, 05 Aug 2017 21:59:35 +0300
Eurosport 2 HD Xtra стартира в германския оператор HD + https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/newchannels/1050-eurosport-2-hd-xtra-hd https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/newchannels/1050-eurosport-2-hd-xtra-hd

Операторът на немската сателитна платформа HD +  (Astra 19.2 ° E) се разширява сътрудничеството с Discovery Networks Германия. Съгласно новото споразумение  HD + предлагат на своите клиенти пакет Eurosport, която ще включва нов спортен канал Eurosport2 HD Xtra и достъп до Eurosport Player на всяко устройство. HD + ще излъчва 45 мачове на живо на немската Бундеслига по Евроспорт 2 HD Xtra.

Основният канал е Eurosport HD 1 добавен към HD +   миналата година.

HD + в края на 2016 г. надхвърли 2 милиона абонати, което представлява годишно увеличение на броя на клиентите си, като 15 на сто. HD + оферта се състои от 23 HD канали, кодирани най-големите търговски радио- и телевизионни оператори в Германия и е на разположение за годишна такса от 70 евро. Eurosport пакет е на разположение за годишно допълнително заплащане 55 евро.

 Параметри:Astra 19,2° Ost, Freq.: 11.112 pol. H, Mod.: DVB-S2, 8PSK, SR: 22,000 , FEC 2/3 Nagravision3

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани НОВИ канали Fri, 04 Aug 2017 12:32:14 +0300
Extreme Sports (персийския) достъпен и на HD https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/newchannels/1049-extreme-sports-hd https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/newchannels/1049-extreme-sports-hd

Персийски спортен канал за екстремни спортове днес премина от SD към HD излъчване. Extreme Sports HD сигнал продължава да бъде излъчван свободно за това е достъпна за всички зрители които приемат Eutelsat 7B.
Extreme Sports, започна като SD канал на позиция 13 ° E и E 7 °. Сега канала на 7 ° E позиция е вече е в HD.

Extreme Sports HD е включен  DVB-S2 мултиплекса спътника Eutelsat 7B, който включва допълнителни HD канали - Manoto HD, Gala 2 HD, Earth TV HD и test Nat Geo Farsi HD.

технически параметри - Extreme Sports HD: Eutelsat 7В (7 ° E)  11304 GHz, Pol. Н, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK, FTA

Extreme Sports HD фокусира върху летни и зимни екстремни спортове. В програмата е предимно на английски език.

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани НОВИ канали Wed, 02 Aug 2017 21:03:10 +0300
213 TV с тест в 4К на Belintersat 1 / ChinaSat 15 51.5° East https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/uhdtv-4k-3d/1048-213-tv-4-belintersat-1-chinasat-15-51-5-east https://satinfobox.com/joomla30_satinfo/index.php/uhdtv-4k-3d/1048-213-tv-4-belintersat-1-chinasat-15-51-5-east

 Оператора  Pantelio излъчваш на Belintersat 1  / ChinaSat 15  51.5° East провежда тестове с  канала 213 TV в резолюция 4К. Тестовете се провеждат свободно по същия начин канала е достъпен в HD на Astra 3B (23.5 ° Е): 12.363 GHz pol:V SR: 29500 FEC: 3/4 DVB-S2/8PSK

213 TV 4К излъчва на HEVC  със скорост видео около  17.8 Mbit / сек

213 предлага на зрителите словашки лига по баскетбол, хокей, футбол, хандбал, водна топка, хокей на трева, младежта подкрепя най-добрите спортни събития. През юни тази година, ще излъчва мачове словашкия хокей национален отбор на Световното първенство в Пардубице, а също и MS хокей, който ще се проведе в Братислава и ATP тенис турнир Попрад Татри.

Канала  213 излъчва от октомври миналата година. От началото е на разположение в SD резолюция сателит Thor 6 (0.8 ° W), през април тая година стартира на Astra 3B (23.5 ° Е) в HD  а също така предлага кабелни и IP оператори и предавания във висока резолюция чрез интернет.

Параметри: Belintersat 1  / ChinaSat 15 51.5° E: 11410 H SR: 45000 FEC: 5/6 DVB-S2/8PSK FTA

]]>
admin@satinfobox.com (Zmei) Ибзрани Новини за UHDTV(4K)/3D канали Mon, 31 Jul 2017 22:25:30 +0300