Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Intelsat 904 потегли към 45Е!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Intelsat 904 спътника , който ще замени Intelsat 12 на 45Е орбитална позиция днес потегли от 60Е. Спътника се очаква да достигне целева позиция на 19 март.

Част от капацитета на 45Е орбитална позиция се ползва от българският сателитен оператор Виваком (предишно Нуртс) за ползване на DTH услуги, DTT и за ъплинк разпространение на част от каналите и радиата също и индийския оператор Dialog Tv. Действащия спътник Intelsat 12 на тази позиция вече е в края на своя оперативен живот като до края на месец март ще премине границата на наклона 0.5, което означава не приемлив за ползване на DTH услуги. До края на годината пък се очаква да бъде напълно изключен и да бъде преместен на "graveyard" orbit.

На 45Е орбитална позиция се очаква да бъде изстрелян съвместният сателит на азербайджанския сателитен оператор AzerCosmos и Intelsat а именно AzerSpace 2 / Intelsat 38. Спътника е насрочен за изстрелване с РН Ariane 5 в края на тази година. Преди новия сателит ще бъде паркиран  временния сателит Intelsat 904 на 45Е като ще продължи да предостави услуги за Европа, Африка и Индия заедно с Galaxy 11.

Intelsat 904 е изстрелян през 2002 година и до днес предоставяше услуги на 60Е орбитална позиция като основен клиент беше руския пазар и централна Азия. След като бе заменен от Intelsat 33e започна движение към 45Е. Intelsat 904 е снабден с 44C и 12 Ku транспондера. Работи в диапазон на Ku 10.950-11.200 и 11.450-11.700 GHz. На 45Е орбитална позиция спътника е възможно да работи само на лента 11.450-11.700GHz спрямо съседните работещи сателити. На тази лента са налични 10 транспондера от които 5 за Spot 1(За Индия) и 5 за Spot 2(за Европа).

И накрая важно уточнение. Честотният план на Intelsat 904 е почти идентичен с Intelsat 12 и поради тази причина не се очаква големи промени при преместването на пакетите от стария към новия сателит.

Who's Online

В момента има 98  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.