Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
HMD Global прибавя още 100 милиона долара, към следващата си фаза на растеж

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

 

Еспоо, Финландия, 21 май: Финландската компания HMD Global - домът на телефоните на Nokia, днес обяви, че е събрала от множество инвеститори допълнителни 100 милиона щатски долара, с които ще разшири своите бизнес операции и ще финансира растежа на компанията през втората си година. Този кръг на финансиране бе ръководен от основаната в Женева Ginko Ventures чрез Alpha Ginko Ltd. с участието на DMJ Asia Investment Opportunity Limited и Wonderful Stars Pte. Ltd., дъщерно дружество на FIH Mobile Ltd.

С последния кръг на финансиране текущата пазарна оценка на HMD Global надхвърля 1 милиард щатски долара. HMD Global ще направи стратегически инвестиции за мащабиране на бързоразвиващите се бизнес операции. През 2018 г. компанията планира да разшири значително портфолиото си от смартфони Nokia и да удвои обхвата си на стратегическите пазари, като същевременно продължи да доставя иновации, там където е най-важно.

Флориан Сейше, главен изпълнителен директор на HMD Global, заяви: "Развълнувани сме от новата вълна инвеститори, които се присъединяват към нашето пътешествие, за да напишем заедно следващата глава в историята на телефоните Nokia. Нашата амбиция е да доставяме страхотни смартфони, като оставаме верни на финландките си корени и следваме традициите на марката Nokia. Стремим се да бъдем сред най-добрите на световния смартфон пазар, а успехът до сега ни прави уверени в нашето развитие не само през 2018 г. но и занапред.“

Създадената на 1 декември 2016 г., компания е доставила над 70 милиона телефона с марката Nokia през първата си година. Тя има търговска дейност в над 80 държави, а телефони Nokia са активирани от 170 страни по света. Днес телефоните Nokia се продават в над 250 000 търговски обекта в целия свят и над 600 директни търговски партньори се ангажират с този следващ етап на развитие на телефоните Nokia в световен мащаб. През финансовата 2017 година HMD Global регистрира общ приход от 1,8 милиарда евро, заедно с оперативна загуба от 65 милиона евро.

Реакцията на феновете по света към новото портфолио смартфони Nokia с Android е невероятна, те демонстрират страст, ангажираност и ентусиазъм. HMD се стреми да улови сърцата и умовете на следващото поколение потребители. Две трети от потребителите, които купуват телефони Nokia са на възраст под 35г. Четири от всеки пет потребители препоръчва Nokia смартфоните на своите приятели и роднини. Сайтът Nokia.com е посетен над 150 000 000 пъти от януари 2017 до сега.

Жан-Франсоа Барил, главен изпълнителен директор и основател на Ginko Ventures, член на борда на директорите на HMD, заяви "Горди сме, че допринасяме за следващата фаза на телефоните Nokia и успешното финансиране в този инвестиционен кръг. За мен лично, като човек обвързан отдавна с марката Nokia това приключение е много вълнуващо. От своите корени във Финландия HMD Global е избрала гъвкава стратегия, която облагодетелства глобалните взаимоотношения и сътрудничеството, за да постигне феноменалния си разтеж".

След Световния мобилен в Барселона през 2017г. финландската компания представи 16 нови устройства и глобални партньорства с големи индустрии, като Google и ZEISS, заедно с дългосрочните стратегически отношения с Nokia и FIH. По време на конгреса в Барселона през 2018 HMD Global обяви, че ще бъде основния световен партньор за водещата програма на Google за Android - Android One, като цялото портфолио от смартфони Nokia се присъедини към семейството Android One.

За HMD Global

Компанията със седалище в Еспоо, Финландия, HMD Global Oy е домът на телефоните Nokia. HMD е производител на телефони и смартфони с марката Nokia, насочени към различни потребители и ценови сегменти. С ангажимент към иновации и качество, HMD е горд изключителен лицензополучател на марката Nokia за телефони и таблети. За повече информация вижте www.hmdglobal.com.

 

За Ginko Ventures

Основана през 2015 г., Ginko Ventures е компания за рисков капитал, насочена към технологии, устройства и решения, които ще подобрят начина, по който хората се забавляват, работят, живеят. Ние се съсредоточаваме предимно върху инвестиции в европейски компании, чиито технологии имат потенциал за бърз достъп до световните пазари. Нашата мисия е да дадем възможност за устойчиво партньорство между лидери в индустрията и невероятните находчиви предприемачи. За повече информация вижте www.ginkopartners.com

 

Who's Online

В момента има 38  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.