Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
SAT новини

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

feed-image Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

София, 18 юни 2018 г. - Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново през България с цел да актуализират локалните данни в Google Maps. Този път автомобилите на Street View ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на тази функция, потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.

Както винаги, Google полага големи усилия, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от Street View. Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот. Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/

 

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

ТВ предаване в 8К през сателит на Astra, с четири пъти повече пиксели от 4K стандарта, стана хит по време на конференцията SES Industry Days

25 май, 2018 г. – SES винаги е била лидер в технологичните новости в областта на телевизионното разпространение. В Люксембург на 23-ти и 24-ти май, компанията демонстрира за първи път сателитен пренос на ТВ сигнал в 8К резолюция, по време на ежегодната конференция SES Industry Days.

Екипът използва нов DVB-S2X видео стандарт, който позволява по-висока ефективност и сигналът бе излъчен през един единствен 36 MHz транспондер на сателит ASTRA 3B. Картината от 7680x4320 пиксела бе кодирана с HEVC и пренесена със скорост 80 Mbit/s, което е 4 пъти по висока скорост от необходимата за 4К излъчване. Сигналът имаше IP формат от самия източник, с което се тестваха и технологии за бъдещ пренос изцяло базиран на IP стандарта.

За тази демонстрация SES си партнира със Spin Digital, които имат познания в областта на кодирането и възпроизводството на 8K HEVC сигнал в реално време използвайки единствено софтуерно решение. SES обедини усилия и с Sharp / UMC, които доставиха 8K телевизионни екрани.

Съдържанието в 8K резолюция, 60 кадъра в секунда и цвят 10-bit, бе заснето с оригинална 8K камера на PSNC (Poznan Supercomputing and Networking Center) и включваше също 8K компютърно генерирани анимации от Unigine Corp.

Въпреки че 8K ТВ излъчването си е предизвикателство с днешните технологии за кодиране и ще минат няколко години, докато достигне до домовете на масовия потребител, демонстрацията показва, че сателитите са напълно способни на пренос на 8К сигнал. Ние винаги се стремим да издигнем телевизионното изживяване на едно по-високо ниво и бяхме много развълнувани от този „поглед в бъдещето“ на телевизионната индустрия.“, заяви Томас Верид, вицепрезидент Нови технологии и стандарти в SES Video.”Ще продължим да подкрепяме нашите клиенти и партньори да доставят 4K UHD сигнал в домовете на своите потребители.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

04.05.2018 г. – Договор за партньорство между Българската телекомуникационна компания (оперираща под бранда VIVACOM) и "Газпром космически системи" предвижда използване на сателитен капацитет за VSAT връзки за данни и медийни услуги. Благодарение на постигнатите договорености, VIVACOM ще използва ресурс на спътника Yamal-402 на позиция 55 изток в Ku обхват. Преносът на сигнала ще се осъществява от Телепорт Плана, собственост на българската компания.

 VIVACOM, най-голямата телекомуникационна компания в България по отношение на приходите за пет последователни години, миналата година постигна пълно сертифициране на сателитната станция Плана от WТА.

 „VIVACOM добавя ресурси чрез спътника Ямал на "Газпром космически системи" към нарастващия списък от възможности и решения за сателитни услуги“, коментира Владимир Рангелов, старши-мениджър "Продажби, радио и телевизионни услуги" във VIVACOM. „Продължаваме да разширяваме портфолиото си от спътникови платформи и да предоставяме надеждни услуги за сателитен пренос на нашите клиенти“, добави той.

 VIVACOM и "Газпром космически системи“ планират да развиват съвместния си бизнес чрез сателит Yamal-402, изграждайки мрежи за пренос на данни и видео в различни региони извън България

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

 

Нов договор за дистрибуция между Телеком Сърбия и SES Video представя нов телевизионен пакет в цяла Европа чрез орбиталната позиция 23.5 градуса изток.

Съгласно новото многогодишно споразумение, обявено от SES, Телеком Сърбия мобилизира сателитния капацитет на ASTRA 3B за разпространение на новия телевизионен букет на кабелни и IPTV мрежи в цяла Европа. Новият телевизионен пакет първоначално ще включва седем телевизионни канала, включително Agro TV, Film Klub, Kitchen TV, Star TV и Zenska TV. Три допълнителни канала ще бъдат прибавени през лятото.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Турски видео музикален канал Kral pop tv, който в част от Dogus Medya стартира в висока резолюция от днес 1 май.  Друга новина по канала ще бъде събран в едно трите канала Kral tv, Kral pop tv и Kral world tv под шапката на Kral pop tv( 3 канала остават само в  интернет приложението като отделни канали на спътника остава само Kral pop tv). Kral tv е първият турски музикален канал стартирала в далечната 1994 година. През 2011 година стават два канала като на новия се льчи турски поп. Kral pop tv HD излъчва в пълна HD разделителна способност, т.е. 1920x1080 (1080i) с видео битрейт 3,6 Mbit / s. Качество на звука: MPEG стерео, 254 kbit / s

параметри: Turksat 4A/42E 12.015 H 27500 5/6 DVB-S

Who's Online

В момента има 151  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2018 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.