Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 651
Движещи се спътници

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Feed RSS

feed-image Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Пламен Генчев - изпълнителният директор на Булсатком ЕАД даде интервю за местен вестник за предстоящето въвеждане на първият български телекомуникационен спътник и новите ппълнения в услугите. Според него България Сат-1 ще предава сигнали от месец септември , но  не е ясно до тогава дали ще тръгнат тестови тв излъчвания от сателита.

Новата услуга ,която ще стартира в началото на септември ще бъде мобилна гласова услуга , първата от подобен вид в България.

България Сат-1 бе изстрелян успешно на 23 юни с РН Falcon 9 от Флорида и техническите тестове както първи Ви информирахме започна на 3 юли т.г. Очаква се скоро производителя да приключи техническите тестове и да предава сателита на сатеитния оператор. Спътника се намира на българска позиция 1.9Е и оборудван с 33 Ku Band транспондера.

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Новият сателит на Hellas Sat - част от сателитния оператор Arabsat приключи техническите тестове на временната позиция 34.5Е . Спътника  Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN  се движи на целева позиция . Очаква се на 8 август да е на позиция.

Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN много функционален сателит , който ще предлага мобилни спътникови услуги S и Ka Band, фиксирани и радио-телевизионни разпръсквателни услуги в Ku Band. Той ще замени също така отпадналия проект EuropaSat.

 Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN
Производител:Thales Alenia Space
ГЕО позиция:39 Изток
Капацитет: S Band payload, 47(BOL), 44(MOL) Ku + 1 Ka

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

- Astra 2B приключи своята мисия на 19.4Е и го местят на 20W където ще замени NSS 7. Очаква се на 01 август да достигне позиция. Спътника предоставя услуги наклонено.

- Intelsat 9 приключи своята мисия на 43.1W и потегли към освободенатапозиция от Intelsat 701 а именно 29.5W орбитална позиция. Очаква се да достигне позиция на 14 юли. Спътника предоставя услуги наклонено.

- Amazonas 1 приключи оперативния живот на спътника. Спътника последно предоставяше услуги от 36W орбитална позиция. На тази позиция вече е налиния Hispasat 36W1.

- Eutelsat 36A приключи оперативния живот наспътника. Последната мисия наспътникабеше да запази честотния диапазон на 80Е орбиталнапозиция.

 

 

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Новият сателит на Hellas Sat - част от сателитния оператор Arabsat вече е достигнал на тестовата позиция. Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN е на 34.5Е орбитална позиция и вече започнаха и техническите тестове. Спътника се очаква да влезе в търговска експлоатация през първото десетдневие на месец август. 

Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN много функционален сателит , който ще предлага мобилни спътникови услуги S и Ka Band, фиксирани и радио-телевизионни разпръсквателни услуги в Ku Band. Той ще замени също така отпадналия проект EuropaSat.


Thales Alenia Space обяви през юни 2014 година за договор за изграждане на спътник Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN за сателитните оператори Hellas Sat (част от Arabsat) и Inmarsat. Hellas Sat 3/Inmarsat S EAN е изградена на база платформа Spacebus-4000C4 и оборудван с 44 Ku , 1 Ka и S band транспондери. Оперативният живот на спътника е над 15 години. 


Hellas Sat 3 полезен товар, вторият спътник на Hellas Sat, ще достави DTH (директно към дома) и телекомуникационни услуги, поддържащи и разширявайки достъпа на Hellas Sat.


Hellas Sat (член на групата Arabsat) е сателитен оператор, предлагащ услуги в Европа, Близкия изток и Южна Африка от орбитална позиция на 39E. Тя е създадена през август 2001 г. и притежава и експлоатира сателит Hellas Sat 2 с висока мощност.
Hellas Sat 3 ще предостави DTH и телекомуникационни услуги в орбита в определените области на покритие, поддържайки и разширявайки обхвата на Hellas Sat с допълнителен капацитет и привеждане на видеосъдържание във формат HD и Ultra High Definition към покритите региони. Зоните за покритие FSS / BSS са Европа, Близкия изток и страните от Субсахарска Африка, включително услугата cross-trap между Европа и Южна Африка.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Израелският сателитен оператор Spacecom приключи предоставянето на търговски услуги на телекомуникационния спътник Amos 2 в орбиталниа позиция 4 ° W. Всички програми и услуги на този спътник, вече се приемат на 4 ° W от  Amos 3 и Amos 7 (AsiaSat 8).
Amos 2 след като напусна  позицията  4 ° W се движи  на запад. Целевата позиция не е известна.
Spacecom момента оперира с три спътника на две орбитални позиции. На 4 ° W са паркирани  сателити Amos 3 Амос и 7. Освен това  Амос 4 се намира на позиция 65 ° E и предоставя услуги в Азия и Африка

Who's Online

В момента има 245  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2018 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.