Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
НОВИ сателити

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

feed-image Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Caмo двe ceдмици cлeд последната миcия в Kaлифopния, ЅрасеХ oтнoвo изcтpeля paĸeтaтa Fаlсоn 9, тoзи път oт Флopидa. B opбитa бe извeдeн caтeлитът Ніѕраѕаt 30W-6 нa oпepaтopa Ніѕраѕаt. Πpи тoзи пoлeт нe ce пpeдвиждaшe тpaдициoннoтo зaвpъщaнe и ĸaцaнe нa пъpвaтa cтeпeн нa paĸeтaтa.
Πpичинaтa зa тoвa e твъpдe гoлямoтo тeглo нa caтeлитa: Ніѕраѕаt 30W-6 тeжи 6092 ĸилoгpaмa и тoвa e eдин oт нaй-тeжĸитe тoвapи, извeдeни в ĸocмoca oт ЅрасеХ. Ocвeн тoвa, caтeлитът бe извeдeн нa гoлямa виcoчинa – 35 700 ĸилoмeтpa. B тaзи миcия пoчти вcичĸoтo гopивo бe изпoлзвaнo
зa извeждaнeтo нa тeжĸия caтeлит в гeocтaциoнapнa opбитa, a ocтaнaлoтo ĸoличecтвo e нeдocтaтъчнo зa пpизeмявaнeтo нa бycтepa.
Πъpвoнaчaлнитe плaнoвe бяxa изcтpeлвaнeтo дa ce ocъщecтви нa 26 фeвpyapи, нo ce нaлoжиxa дoпълнитeлни тecтoвe.
Koмyниĸaциoнният caтeлит Ніѕраѕаt 30W-6 щe ocигypи тeлeвизиoнeн cигнaл и шиpoĸoлeнтoв интepнeт дocтъп зa Eвpoпa, Ceвepнa Aфpиĸa и Aмepиĸa. Ніѕраѕаt 30W-6 e пpoeĸтиpaн дa paбoти в пpoдължeниe нa 15 гoдини. Вижте видео от старта ТУК.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
SpaceX вече е започва пускането на сателита GovSat-1 на Geostationary Transfer Orbit (GTO) от Космически стартиращ комплекс 40 (SLC-40) във военновъздушната станция Cape Canaveral във Флорида в сряда, 31 януари, в 4:25 EST, или 21:25 UTC. Сателитът ще се се раздели от ракетата около 32 минути след стартирането.
 
Първата степен на Falcon 9 е от мисията GovSat-1 по-рано подкрепи мисията NROL-76 от LC-39A през май 2017 г. SpaceX няма да се опита да възстанови първия етап на Falcon 9 след старта.
 
Можете да гледате мисията на живо ТУК

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Ракетата Ariane 5 ще направи старт тази вечер малко след полунощ.. Ще изведе в орбита сателитите AlYah3 и SES14Старта може да се наблюдава  на ASTRA 19E: freq. 11778, pol.V SR27500 на канал с име "SES-14 Live Launch" както и в интернет на www.arianespace.com
Прозорецът за стартиране се отваря на 00:20 часа EET (българско време) живото предаване започва в 00:05.  AlYah 3 е  предназначен за  Ka банда  и ще бъде позициониран на  20W. SES-14 ще се насочи към 47,5W, за да замени NSS 806

Ariane 5 стартира VA241 за SES-14 и Al Yah 3: Update

Излитането на старта се проведе на 26 януари 2018 г. в 00:20 часа. Няколко секунди след запалването на втората степен, втората проследяваща станция, разположена в Натал, Бразилия, не приема телеметрията на ракетата. Тази липса на телеметрия продължила през останалата част от задвижвания полет. Впоследствие и двата сателита бяха потвърдени отделени, придобити и са в орбита. SES-14 и Al Yah 3 комуникират със съответните им контролни центрове. И двете мисии продължават.

Товв е офицялното съобшение от www.arianespace.com

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Arianespace ще свика независима анкетна комисия, ръководена от висш служител на Европейската космическа агенция, за да разследва защо ракетата " Ariane 5" излезе о от курса в четвъртък вечерта след излитане от Френска Гвиана с телекомуникационните сателити SES 14 и Al Yah 3, но и двата полезни товара ще бъдат спасени да изпълнят планираните си мисии, съобщиха официални лица в петък.  SES и Yahsat, собственици на двата сателита, стартирани от ракетата Ариана 5, потвърдиха днес, че техните сателити са били доставени в подоптимални орбити след излитане от Френска Гвиана. Но и двата полезни товара са здрави и са в контакт със земните контролни станции, а SES и Yahsat са заявили, че спътниците ще могат да компенсират недостига на височина, причинен от аномалията, възникнала по време на полета на Ariane 5.

Arianespace, френската компания за изстрелване, която управлява мисиите на  Ariane 5 , заяви, че ракетата е претърпяла "аномалия на траекторията" малко след излитане в 22:20 GMT в четвъртък.Компанията каза, че наземните станции за проследяване са загубили контакт с ракетата " Ariane 5" на 9 минути, 26 секунди след излизане от космическия център Гвиана, европейски космодрум на северния бряг на Южна Америка, на около 350 мили северно от екватора. "Първоначалните разследвания показват, че ситуацията е резултат от отклонение от траекторията", се казва в изявление на Arianespace. "В края на мисията ракетата  отдели двата спътника на стабилна орбита. SES и Yahsat са придобили съответните си спътници, които работят номинално. "

Независима комисия, председателствана от главния инспектор на Европейската космическа агенция Тони Толкер-Нилсен, ще разследва ракетните злополуки, каза Арианспейс. Стартирането на кампании във Френска Гвиана продължава по график, според Arianespace.

Следващият полет на компанията ще бъде пуснат на 1 март, когато европейска версия на руската ракета "Союз" ще подслони четири спътника O3b за широколентов достъп от космодрум в Южна Америка. Преди полета в четвъртък следващото стартиране на Ariane 5 бе насрочено за 16 март с комуникационните спътниц Superbird 8 / DSN 1 и Hylas 4.

Проследяващите данни, публикувани от американските военни, които каталогизират предмети в орбита, показват, че Ariane 5 и нейните  пътници са  достигнали орбита с ниска точка от приблизително 144 мили (232 километра), височина около 26 800 километра (43 200 километра и наклон или ъгъл към екватора - 20,6 градуса ,

Ракетата трябваше да постави SES 14 и Al Yah 3 в елиптична орбита, варираща между 250 километра и 45,234 километра над Земята. Стартът е програмиран да освободи спътниците в орбита, наклонена на 3 градуса към екватора. Ариана 5 трябваше да се насочи близо на изток от космическата база на Френската Гвиана, която се намира на около 5 градуса северна ширина. Наклонът от 20,6 градуса предполага, че ракетата се е отклонила от планирания си източен ход.

Телекомуникационният сателит SES 14, заедно с инструмент за изследване на космическите атмосферни условия на НАСА, ще достигне орбиталната си позиция в геостационарна орбита около екватора около 4 седмици по-късно от планираното.SES 14 се задвижва от електрически тласкачи, а не от конвенционални ракетни двигатели, и се очаква да отнеме няколко месеца, за да достигне целевата си кръгова орбита дори при напълно успешно стартиране.Устройствата за задвижване, работещи с ксенон, задвижвани от космически кораб на Airbus, произвеждат ниска тяга, но са по-ефективни от обикновените ракетни двигатели, като осигуряват повече импулси на единица гориво. Преди старта на четвъртък вечерта официални представители очакваха SES 14 да започне да функционира до август или септември.

Базираният в Абу Даби Яхса заяви, че неговият комуникационен спътник Al Yah 3 е бил доставен на орбита от ракетата Ариана 5 Построен от Orbital ATK и базиран на новата платформа на производителя GEOStar 3, космическият кораб Al Yah 3 е третият телекомуникационен сателит на Yahsat. Подобно на SES 14, той се насочва към геостационарна орбита над 22 000 мили над екватора.

 Al Yah 3 носи главен двигател, захранван с хидразин, за големи орбитални позиционирания като повечето големи телекомуникационни спътници, но Orbital ATK проектира космическия кораб с хибридно задвижване и по-малките електрически тласкачи трябваше да поемат за фини стационарни маневри, след като сателитът пристигна в геостационарна орбита 

 Яхса заяви, че "Ал Ях 3" ще започне търговска услуга "по-късно през 2018 г." Орбиталните служители на АТК първоначално планираха да предадат контрола върху сателита на Яхтс в началото на март, когато плавателният парк достига планираната орбита.

И двата сателита ще трябва да се потопят в горивните резерви, за да компенсират недостига на Ariane 5.

SES 14 и Al Yah 3 са предназначени за 15-годишни мисии. В своето изявление SES заяви, че неговият спътник все още ще бъде в състояние да изпълни проектантския си живот, въпреки че е доставен на орбита извън целта. Яхтс не изрази изрично своите очаквания за живота на Al Yah 3.

 

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Специалистите на РКК «ЭНЕРГИЯ» получиха телеметрична информация от космическия апарат ANGOSAT, стартирал на 26 декември с космическата ракета Zenit-3SLBF от космодрума Байконур. Сателитът изпраща вече нормално телеметрична информация, която показва, че всички параметри на бордовите системи на устройството са нормални. Какво се случи след изстрелването вижте ТУК

Who's Online

В момента има 125  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2018 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.