Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
проекти-нови сателити

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

feed-image Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

 Azerspace-2 ще бъде пуснат в орбита през април 2018 г., каза Разад Набийев, изпълнителен директор на Azerkosmos. Работата по разработването на нов азербайджански сателит продължава според графика, добави той.
    Azerspace-2, в допълнение към предоставяните услуги и ще  разшири  обхвата, както ще бъде и резерв за Azerspace-1, който вече е в орбита. Това ще ни позволи да предложим на нашите клиенти още по-надеждни услуги - каза Разад Набийев, генерален директор на Azerkosmos.
Сателитът Azerspace-2 ще бъде качен от Куру с помощта на ракетата Ariane 5 ECA. Френската компания Arianespace, която по-рано е доставила в орбита първия азербайджански сателит Azerspace-1 / Africasat-1a, също ще пусне в орбита втория сателит на Азербайджан.
Azerspace-2 / Intelsat 38 ще бъде поставен на орбитална позиция  45 ° E, обхващаща страните от Европа, Централна и Южна Азия, Близкия изток и Африка. Производителят на сателита е Space Systems Loral (SSL), който също е доставчик на системи за сателитно управление. Azerspace-2 ще бъде оборудван с 35 транспондера (широки 36, 54, 72 и 76 MHz).

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Канадската корпорация MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA) реши да напусне проекта за създаване и издигане на първият украински телекомуникационен сателит Lybid в орбита . Причината е изчезването на голяма сума пари в офшорна компания в Сейшелските острови. Последната нова дата за пускане на " Либид" е началото на 2018 г. Сега се оказва, че нищо няма да стане и тогава.
През 2009 г. MDA подписа договор с Националната космическа агенция на Украйна (NKAU) за създаване на национална спътникова комуникационна система, наречена Lybid . Като финансист на проекта, една канадска агенция за износ EDS предостави 254.6 млн. Долара под гаранцията на украинското правителство.

След това, по инициатива на украинската страна е изготвянето на споразумението на Сейшелските острови с посредник компания Briklin Limited , която по-късно загубила $ 8 милиона отпуснати за компанията в Днепропетровск Yuzhmash . Последният етап беше изграждането на ракетата " Зенит "което би извело сателита в орбита. Това обаче никога не е случило.
Почти 8 години след подписването на договора Lybid не е изведен в орбита, а следващите начални дати са преместени от година на година. Всичко, въпреки че сателитът е готов и се намира в помещенията на основния партньор - ISS. Reszetniewa в Красноярск.

Либид трябваше да работи в орбитална позиция 48 градуса Е с три лъча: Евро-украински, Западна Африка и Индия.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Първият украински телекомуникационен спътник, Lybid, няма да бъде пуснат до началото на 2018 г. Според предишни информации Lybid е трябваше да започне работа  тази година. Стартирането на сателита беше многократно отлоагано. Според първоначалните планове, е трябвало да предоставя предавания на ... Евро 2012.
Сателитат Lybid трябва да лети на борда на ракетата Zenit-3SLBF от космодрум "Байконур" в Казахстан. Сега вече информацията е че ще стартира в началото на 2018 г., след като стартира сателита AngoSat-1 за Ангола през декември, като се използват и ракетите Zenit . Lybid ще работи в орбитална позиция 48 ° E, докато AngoSat-1 е на 14.5 ° E.

Ракетата Zenit-3SLBF ще бъде произведена в украинските фабрики на Juhmash в Днепър. Според руската страна това ще бъде първото пускане на ракетата от Байконур за Украйна.

Zenit-3SLBF принадлежи към семейството на Zenit с гориво,  с нетоксични горива (течен кислород и керосин RG-1). Мисиите с тези ракети се провеждат от Sea Launch. Модифицирана руска съставна ракета ще бъдат използвани за извеждане на сателита Lybid (горната DM-SLB ще бъде произведена от руската страна).

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Първи изцяло електрически сателити за Türksat

Анкара / Тулуза, 09/11/2017 - Договорът за два комуникационни спътника от ново поколение беше подписан днес от Türksat с Airbus Defense and Space.

Сателитите Türksat 5A и Türksat 5B са базирани на най-новата версията Electric Orbit Raising (EOR) на високопроизводителната платформа Eurostar E3000 на Airbus, която използва електрически задвижване за орбитално издигане и задържане на позоиция. "За нас е голямо удоволствие да приветстваме Türksat като нов клиент на Eurostar за най-мощните спътници на своя флот. Ние бяхме първите, които демонстрираха пълна електрическо двигателна технология за сателити с такъв размер и капацитет, което ще даде възможност на космическия кораб Türksat да бъде пуснат по най-рентабилен начин ", заяви Николай Чамуси, ръководител на космическите системи в Airbus.

Türksat 5A е излъчващ сателит, който ще работи в Ku-лента на 31 ° източно географско положение в геостационарна орбита, обхващаща Турция, Близкия Изток, Европа, Северна Африка и Южна Африка. Космическият кораб ще има изстрелвателна маса от 3 500 кг и електрическа мощност от 12 кВт. Планиран е за доставка в орбита през 2020 г.

Türksat 5B е широколентов сателит, който ще работи в Ку и Ка-банди в слота на 42 ° източна дължина в геостационарна орбита. Неговият HTS (High Throughput Satellite) полезен товар ще осигури повече от 50 Gbps капацитет в широк обхват, включително Турция, Близкия Изток и големите региони на Африка. Космическият кораб ще има изстреляна маса от 4,500 кг и електрическа мощност от 15 кВт. Планиран е за доставка в орбита през 2021 година.

Сателитите ще бъдат построени от Еърбъс в своите британски и френски съоръжения с ценна помощ от Турция. И двата сателита са планирани за експлоатационен живот до голяма степен над 15 години. Türksat 5A и Türksat 5B са поръчани 57-ия и 58-ия сателит Eurostar E3000, а 7-и и 8-и в версията Eurostar E3000e, които наскоро завършиха най-бързо електрическото орбитално издигане от трансфер до геостационарна орбита.

Турция се договори и с фирмата която ще изстрелва в орбита двата спътника а именно SpaceX с рн Falcon 9. Миналата седмица гост на турския президент беше Илон Мъск.

 

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Израелският сателитен оператор Spacecom се възтановя постепенно от загубите, след като загуби Амос 6 и планира да пусне няколко нови сателити, които ще допълни своята пазарна позиция. Компанията представя графично карта  на новите сателити и кога ще бъдат изведени. Първият, Амос 17, ще лети в орбита през 2019 година. Година по-късно ще бъде изведен Амос 8, и още две години по-късно -. Амос 9. Новият  Амос 17, които стартира орбитална позиция 17 ° E е планиран през 2019 г., за разлика от загубения по рано на тая позиция произведен в Русия новия е поръчан на големия в бранша производител Boeing. Спътникът ще бъде предназначен за работа в обхвати C / Ku / Ka, а основните му клиенти са мобилни комуникационни оператори в африканските страни, станции, правителствени организации и доставчици на услуги на широколентов достъп.

 

Who's Online

В момента има 53  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.