Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Първи договор за Türksat с Airbus

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Първи изцяло електрически сателити за Türksat

Анкара / Тулуза, 09/11/2017 - Договорът за два комуникационни спътника от ново поколение беше подписан днес от Türksat с Airbus Defense and Space.

Сателитите Türksat 5A и Türksat 5B са базирани на най-новата версията Electric Orbit Raising (EOR) на високопроизводителната платформа Eurostar E3000 на Airbus, която използва електрически задвижване за орбитално издигане и задържане на позоиция. "За нас е голямо удоволствие да приветстваме Türksat като нов клиент на Eurostar за най-мощните спътници на своя флот. Ние бяхме първите, които демонстрираха пълна електрическо двигателна технология за сателити с такъв размер и капацитет, което ще даде възможност на космическия кораб Türksat да бъде пуснат по най-рентабилен начин ", заяви Николай Чамуси, ръководител на космическите системи в Airbus.

Türksat 5A е излъчващ сателит, който ще работи в Ku-лента на 31 ° източно географско положение в геостационарна орбита, обхващаща Турция, Близкия Изток, Европа, Северна Африка и Южна Африка. Космическият кораб ще има изстрелвателна маса от 3 500 кг и електрическа мощност от 12 кВт. Планиран е за доставка в орбита през 2020 г.

Türksat 5B е широколентов сателит, който ще работи в Ку и Ка-банди в слота на 42 ° източна дължина в геостационарна орбита. Неговият HTS (High Throughput Satellite) полезен товар ще осигури повече от 50 Gbps капацитет в широк обхват, включително Турция, Близкия Изток и големите региони на Африка. Космическият кораб ще има изстреляна маса от 4,500 кг и електрическа мощност от 15 кВт. Планиран е за доставка в орбита през 2021 година.

Сателитите ще бъдат построени от Еърбъс в своите британски и френски съоръжения с ценна помощ от Турция. И двата сателита са планирани за експлоатационен живот до голяма степен над 15 години. Türksat 5A и Türksat 5B са поръчани 57-ия и 58-ия сателит Eurostar E3000, а 7-и и 8-и в версията Eurostar E3000e, които наскоро завършиха най-бързо електрическото орбитално издигане от трансфер до геостационарна орбита.

Турция се договори и с фирмата която ще изстрелва в орбита двата спътника а именно SpaceX с рн Falcon 9. Миналата седмица гост на турския президент беше Илон Мъск.

 За Türksat
Türksat е една от водещите комуникационни компании в региона. Чрез предоставяне на услуги чрез сателити, кабелна телевизия и ИТ инфраструктура Türksat предоставя гъвкави решения, насочени към специфичните нужди на клиентите, където не наземна инфраструктура.

Türksat предоставя чрез спътниците си услуги за гласови услуги, данни, интернет, телевизия и радиоразпръскване, обхващащи географски район, който се простира от Европа до Азия. Освен това, Türksat управлява платформа за кабелна телевизия, която предоставя услуги за излъчване на местни абонати. В допълнение Türksat разработва софтуерни решения и оперира портала за електронно правителство на Турция.

За Еърбъс
Еърбъс е световен лидер в аеронавтиката, космическите услуги и свързаните с тях услуги. През 2016 г. тя генерира приходи в размер на 67 млрд. Евро и наема работна сила от около 134 000 души. Еърбъс предлага най-пълната гама от пътнически самолети от 100 до над 600 места и бизнес авиационни продукти. Еърбъс също е европейски лидер, който предоставя танкери, бойни, транспортни и мисионерски самолети, както и една от водещите световни космически компании. В хеликоптери Airbus предоставя най-ефективните граждански и военни роторкрафтови решения по целия свят.

Who's Online

В момента има 65  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2021 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.