Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Промени по орбиталните позиции

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

- ABS 2A въведен в търговска експлоатация. Сателитният оператор ABS информира , че на 21 януари 2017 година най-новият им спътник ABS 2A бе въведен в търговска експлоатация. спътника беше изстрелян през месец юни 2016 с рн Falcon 9. ABS 2A зае позиция 75Е до ABS 2.

Спътника е изграден на база BSS-702SP – версия на американският производител на космическа, авиационна и военна техника Boeing и се отличава от останалите спътници с изцяло електрическа силова система за задвижване и затова му беше необходимо месеци да достигне целевата си позиция.

 За разлика от всички съществуващи изкуствени сателити ABS-2A за поддържане и корекция на орбитата не използва резервоари с ракетно гориво. Вместо това той използва ксеновата йонна система за задвижване XIPS (xenon-ion propulsion system). Йонният двигател XIPS използва магнитно поле за ускоряване на йоните и създаване на тяга.

Boeing изведе в орбита сателита ABS-2A през месец юни миналата година с помощта на ракета-носител Falcon 9 на частната компания SpaceX, основана и ръководена от Илън Мъск, който всъщност е и неин собственик.. Собственик на този сателит е Asia Broadcast Satellite.

Asia Broadcast Satellite (ABS) обяви през март 2012 г., че тя е договорила за изграждането на ABS 2А с американски производител на авиационна, космическа и военна техника Boeing Satellite Systems. ABS 2А ще бъде поставен в позиция 75E, за да осигури 48 Ku транспондери, които обхващат Източна Европа, Русия, Близкия Изток и Индия с общо 5 лъча. ABS 2A ще предостави телекомуникацинни услуги заедно с ABS 2 на същата орбитална позиция.

Сателитът е част от съвместна програма от ABS и Eutelsat на четири BSS-702SP сателити. Първите два спътника, ABS 3A и Eutelsat 115 West B, са изстреляни през 2015 година отново с РН Falcon 9.

параметри:

име:ABS 2A

производител: Boeing Satellite Systems

ГЕО позиция: 75.0° изток

капацитет: 48Ku

Зона на покритиеТУК

---------------------------------------------------

- Asiasat 8 започна предвижване към 4W където ще замени Amos 2 на сателитния оператор Spacecom. Спътника беше нает от израелския сателитен оператор за 4 години след като бе загубен Amos 6 на стартовата площадка през септември 2016 година. Asiasat 8 ще бъде преименуван на Amos 7 и ще предостави телекомуникационни услуги заедно с Amos 3 на 4W орбитална позиция. Публикувани са вече и зоните на покритие на спътника ТУК

Amos 7 е изстрелян през 2014 година с оперативен живот 15 години и снабден с KU и Ka транспондера. Очаква се да достигне на целева позиция на 23 февруари.

-------------------------------------------------------

- Intelsat 33е приключиха техническите тестове на 59.5Е и бе преместен на 60Е където ще замени Intelsat 904. Очаква се след преместването Intelsat 904 да поеме път към 45Е където ще заменя Intelsat 12.

------------------------------------------------------ 

- Astra 1G приключи своята мисия на 63Е и го движат на 51Е. Очаква се да достигне на позиция на 16 февруари. Astra 1G вече предоставя услуги наклонено.

--------------------------------------------------

-Eutelsat 70C /бившия Eutelsat 36A/ приключи своята мисия на 88.5Е и го движат на запад. Спътника вече предоставя услуги наклонено.

 

 

 

 

 

 

Who's Online

В момента има 184  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.