Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
SES ДОСТИГА ДО 312 МЛН. ТВ ДОМАКИНСТВА И 1.1 МРЛД. ДУШИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Компанията отбелязва ръст със 7% за 2014г

Люксембург - SES (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) обяви, че през 2014 г. е увеличила географския си обхват и днес услугите й достигат до 312 милиона ТВ домакинства или около 1.1 млрд души по целия свят. Данните показват ръст със 7% спрямо предходната година.

Ежегодното пазарно проучване на SES, което включва и данни от изследването Satellite Monitor за Европа, показва, че растежът се дължи на развиващите се пазари в Африка, Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка, където SES достига респективно 7 млн.; 44 млн. и 24 млн. домакинства. В Европа обхватът също нараства и днес услугите на компанията достигат до 154 млн. домакинства, a в Северна Америка до 84 млн.

В световен мащаб директният достъп-до-дома през сателит от флотилията на SES нарасна от 106 млн. домакинства през 2013 г. до 125 млн. през 2014 г. В същото време обхватът чрез кабел се е свил незначително с 3%, а броят на IPTV домакинствата захранвани със сигнал от SES се е увеличил с 21% до 38 млн. Тези цифри потвърждават постоянно нарастващият обхват на сателитите и тяхната водеща роля в инфраструктурата на ТВ разпространението.

 

Резултатите от изследването на SES наречено Satellite Monitor също илюстрират важната роля на сателитите и на компанията SES на европейския континент. Сателитния прием си остава най-популярният метод за ТВ прием в региона, достигайки директно до 90 млн. домакинства. С повече от 64 млн. домакинства, SES може да се похвали, че обслужва мнозинството от тази категория домове. Това означава, че Европа остава най-силният пазар по отношение на директния достъп. Германия остава най-големият национален пазар на SES, с 18 млн. домакинства достигнати от ASTRA. Франция пък запазва огромната си преднина като най-голям IPTV пазар с почти 11 млн. домакинства, от които 9 млн. индиректно са обслужвани от ASTRA.

Данните за обхвата потвърждават и експанзията на HD в Европа, с над 47 млн. сателитни домакинства, които са гледали HD телевизия през 2014 г., за сравнение предходната година са били само 38 млн. Около 77% от европейските домове със сателитен телевизионен прием гледат HD през сателит на SES. В края на 2014 г. SES предава повече от 6500 ТВ канала в световен мащаб, от които над 1,800 в HD.

“Резултатите от ежегодното пазарно проучване на SES и изследването Satellite Monitor потвърждава водещата роля на SES в инфраструктурата за телевизионно разпространение” каза за медиите Фердинанд Кайзер, Главен оперативен директор на SES. “Ние постоянно инвестираме, за да подобрим услугите, които предлагаме на индустрията за ТВ разпространение, особено в развиващите се пазари. За пример можем да дадем, сателитът SES-9, който ще бъде изстрелян тази година и ще разшири възможностите на SES да осигури DTH излъчване в Североизточна Азия, Южна Азия и Индонезия. От друга страна данните показват, че Африканския пазар е пълен с възможности и ние ще продължим да развиваме нашите услуги в подкрепа на ТВ операторите, за да увеличават те своята аудитория. Запазваме разбира се и фокуса си върху улегнали пазари като Северна Америка и Европа, където SES ще играе ключова роля в внедряването на видео от ново поколение (Next Generation Video)” 

Обхват на SES в бр. домакинства

Обхват на SES чрез (DTH) в бр. домакинства

Европа

154 млн.

65 млн.

Северна Америка

84 млн.

17 млн.

Латинска Америка

24 млн.

200 000

Африка

7 млн.

7 млн.

Тихоокеанска Азия

44 млн.

37 млн.


Follow us on:

Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites

Facebook: https://www.facebook.com/SES.YourSatelliteCompany

YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel

Blog: http://en.ses.com/4243715/blog

SES Pictures are available under https://extranet.ses.com/18706236/pictures

SES White papers are available under http://www.ses.com/18681915/white-papers

 

 

За SES
SES е водещият в света сателитен оператор с над 50 геостационарни сателита. Компанията осигурява сателитни комуникационни услуги на радио-и телевизионни оператори, доставчици на съдържание и интернет услуги, оператори на мобилни и фиксирани мрежи и на бизнес и държавни организации по целия свят.

SES означава трайно бизнес партньорство, високо качество и превъзходство в сателитната индустрия. Нашите локални екипи са разположени по целия свят и работят в тясно сътрудничество с нашите клиенти, за да отговорят на техните специфични нужди за честотна лента и други специфични изисквания.

SES има участие O3b Networks, сателитна мрежа от ново поколение, комбинираща сателитния обхват и скоростта на оптичната мрежа.

Допълнителна информация ще откриете на: www.ses.com

 

Who's Online

В момента има 47  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.