Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
NATIONAL GEOGRAPHIC С ПРЕМИЕРА НА МИНИСЕРИАЛА „ДАЯН ФОСИ: ТАЙНИ В МЪГЛАТА“, ВКЛЮЧВАЩ ЛИЧНИТЕ РАЗКАЗИ НА ФОСИ, ПРЕДСТАВЕНИ С ГЛАСА НА СИГОРНИ УИЙВЪР НА 7 ДЕКЕМВРИ ОТ 21:55 ЧАСА

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

 Не съдбата ме отведе в Африка. Нито любовта.
Имах дълбокото желание да видя и да живея с диви животни в свят,

 който все още не е изцяло променен от хората.

 Даян Фоси

 

 Уийвър печели наградата „Златен глобус“ за ролята си на Даян Фоси във

 филма от 1988 г. „Горили в мъглата“

 

Изпълнителен продуцент е носителят на „Оскар“ Джеймс Марш

 („Човек върху жица“, „Теорията на всичко“)

 

Сериалът в три части проследява необикновеното увлечение на една жена,

 като показва невиждани и редки кадри и представя нови разкрития за

 бруталното убийство на Фоси

  София, БългарияГлобалният минисериал на National Geographic в три части Даян Фоси: Тайни в мъглата предлага интимен поглед към живота и завета на легендарната изследователка на примати 32 години след нейното жестоко убийство. Сериалът ще се излъчи премиерно по National Geographic в България на 7 декември от 21:55 часа и ще бъде показан в общо 171 държави и на 45 езика в цял свят.

   През декември на 1966 г. Даян Фоси напуска Съединените щати, за да се отправи към Африка, където започва да изследва горилите. Докато е в централноафриканската държава Руанда Фоси се влюбва в този животински вид и посвещава живота си на опазването му. Тя се превръща в международна икона и уважаван приматолог, като непрестанно се бори срещу посегателствата на бракониерите. Тази борба вероятно е и причината тя да загуби живота си, въпреки че обстоятелствата около убийството ѝ остават неясни. 

 Сериалът е изпълнен с личните наблюдения на Фоси, записани в дневниците ѝ и озвучени от Сигорни Уийвър, която има специална връзка с Фоси. Уийвър печели „Златен глобус“ и е номинирана за „Оскар“ за въплъщението си в образа на изследователката във филма от 1988 г. „Горили в мъглата“. Уийвър неслучайно е избрана да предаде личните мисли и чувства на Фоси. Признатият кино режисьор, продуцент и сценарист Джеймс Марш е изпълнителен продуцент на сериала. През 2008 Марш режисира „Човек върху жица“, документалният филм, носител на „Оскар“, разказващ историята на Филип Пти, който прекосява разстоянието между Кулите близнаци в Ню Йорк върху жица. Марш е отговорен и за филма от 2015 „Теорията на всичко“, номиниран за „Златен глобус“ и „Оскар“, който е посветен на физика Стивън Хокинг и неговите отношения със съпругата му.

   Даян Фоси: Тайни в мъглата предоставя ексклузивен достъп до редки и невиждани кадри на самата Фоси по време на нейните ежедневни изследвания за живота на горилите отблизо. Включени са още и задълбочени интервюта с най-близките ѝ колеги и приятели, в това число изследователят на горилите и докторант Уейн МакГуаяр и нейният приятел Сър Дейвид Атънбъроу.

   Даян Фоси: Тайни в мъглата разказва историята за живота на Фоси от самотното ѝ детство до дейността ѝ в Руанда, където открива изследователския център „Карисоке“ през септември 1967 и прекарва 18 години в изучаване и опазване на популацията на планинската горила там. Сериалът показва близкото ѝ приятелство с младата горила Диджит, чието безмилостно осакатяване и обезглавяване от бракониери дълбоко засяга Фоси, както и хората, с които тя работи. В това число фотографът на National Geographic Боб Кембъл, в когото се влюбва, но разбива сърцето ѝ, когато решава да се завърне в цивилизацията при съпругата си.

  Фоси е брутално убита в отдалечената си планинска колиба през 1985 г. Сериалът разглежда разследването на убийството ѝ, както и последвалия процес срещу МакГуаяр, който е обявен за виновен от властите на Руанда в негово отсъствие. Присъдата на МакГуаяр дълго време е поставяна под съмнение от запознатите с обстоятелствата, а сега – с ексклузивния достъп до личните принадлежности на Фоси, включително предмети от местопрестъплението, както и интервю със самия МакГуаяр – неговите твърдения, че е невинен, се сдобиват с нова достоверност.

 С поглед към завета, оставен от Фоси, сериалът Даян Фоси: Тайни в мъглата включва кадри на групата горили на Пабло, наследници на горилите, които Фоси изследва. Благодарение на нейната работа по опазване на популацията на планински горили в Руанда групата има шанса да оцелее през най-зловещите години на посегателство и заплахи в тяхната територия на местообитание.

 

 

Премиерните епизоди включват:

 

МОМИЧЕТО С ГОРИЛИТЕ

Четвъртък, 7 декември, от 21:55 часа

В изолирана планинска местност в Руанда викове на ужас прорязват сутрешната мъгла. На зазоряване на 27 декември 1985 г. Даян Фоси, едно от големите имена в опазването на дивата природа, е открита мъртва, брутално убита с мачете. Световноизвестната икона се е борила за спасяването на планинската горила от изчезване, но си е създала и опасни врагове, които вероятно са отнели живота ѝ.

  

ТЪМНАТА СТРАНА НА ПЛАНИНАТА

Четвъртък, 14 декември, от 21:55 часа

След като любимата горила на Даян Фоси е съсечена и здравето ѝ се влошава, сър Дейвид Атънбъроу отива в Руанда, за да заснеме горилите. Резултатът е едно от най-ценените телевизионни преживявания с животни в дивата природа. Заради битките ѝ с правителството на Руанда, обаче, Фоси е принудена да се завърне в САЩ. През този период Фоси пише „Горили в мъглата“ и се превръща в световна знаменитост.

 

 

УБИЙСТВО В ПЛАНИНАТА

Четвъртък, 21 декември, от 21:55 часа

 Изследователят на горили Уейн МакГуаяр е признат за виновен за убийството на Даян Фоси, след като повърхностното разследване от страна на полицията в Руанда не успява да предостави почти никакви факти за разкриване на мистерията. МакГуаяр успява да напусне страната преди да бъде арестуван. На процеса за убийството МакГуаяр получава доживотна присъда в негово отсъствие. Оттогава той живее с последствията от съдебното решение. Наистина ли я е убил или е жертва на несправедливост вече 32 години? И ако не е той, тогава кой?

  Носителят на „Оскар“ Джеймс Марш и Tigress Productions откриват обширен архив с кадри и в сътрудничество с Dian Fossey Gorilla Fund успяват да намерят хиляди снимки и стотици писма и лична кореспонденция на Фоси. Tigress Productions интервюират хората, познавали я най-добре, за да разкажат най-точно историята ѝ. Сериалът подчертава и изумителните открития, които Фоси прави за живота на горилите и техните социални структури.

 

Даян Фоси: Тайни в мъглата е продукция на Tigress Productions, част от Endemol Shine Group, за National Geographic. За Tigress Productions режисьор е Зара Хейс, начело на екипа на сериала е Сара Пийт, а изпълнителен продуцент е Дик Колтхърст.

 

 

За National Geographic Partners LLC

 

National Geographic Partners LLC, съвместно дружество между National Geographic Society и 21st Century Fox, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 128 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители... и да достигнем над 730 милиона души по целия свят, в 171 държави и на 45 езика – вече го правим, всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира тяхната работа в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование. За повече информация посетете natgeotv.com или nationalgeographic.com.

 

  снимка Robert I.M. Campbell/National Geographic

 

 

Who's Online

В момента има 82  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.