Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
КЗК глоби Булсатком за непълна информация

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Наложената санкция на ТВ оператора е в размер над 590 хил. лв.

Булсатком е нарушил правилата на конкуренцията с предлагането на допълнителен ТВ пакет, установи КЗК Комисията за защита на конкуренцията санкционира оператора Булсатком с над 590 хиляди лв. (0,4% от оборота), заради нелоялна конкуренция, гласи официалното съобщение от регулатора.

Установено е нарушение по чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). От началото на март 2015 г. Булсатком предлага допълнителен пакет Diema Extra pack (с канали Diema Sport и Trace Sport Stars ) срещу месечен абонамент от 3,96 лв. към останалите програми, но според КЗК компанията не комуникира надлежно новия пакет към потребителите.

В частност, Булсатком не предоставя пълна и точна информация за неговите характеристики – тематично съдържание, вид резолюция, в която се предлагат, и др., посочват от Комисията. Според експертите, информацията относно качеството на приеманите телевизионни канали е съществена за потребителя при закупуване на пакет и липсата на такава води до възможност за ограничаване на обективния избор на  оператор.

На следващо място с решението се установява, че непосредствено след началото на излъчването на пакет програми Diema Extra pack на 5 март 2015 г. липсва предлагане на програмата Trace Sport Stars, а програмата Diema Sport не се предлага в HD резолюция. КЗК твърди също, че независимо от констатираните несъответствия при предлагане на Diema Extra pack от страна на Булсатком, не се прави отчисление от дължимата месечна такса, за да бъдат компенсирани потребителите за невъзможността да получат в пълен обем „допълнителния пакет”

Who's Online

В момента има 175  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.