Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Express AMU1 в търговска експлоатация!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Express AMU 1/Eutelsat 36CНовият сателит за 36Е влезе в търговска експлоатация днес като бе преместен целият капацитет от Eutelsat 36A. Приемането на пакетите от нашата страна значително се подобри. Промени на параметри се касае само на 1 честота като бе сменен SR  : Express AMU1/36E 12.190 L 22500 3/4 DVB-S - Tricolor Tv. Транспондер 1/11.727 L е преместен на Eutelsat 36B а останалите са преместени на новия сателит Express AMU1. Освободеният Eutelsat 36A има оперативен живот още година и две и се очаква да бъде преместен на алтернативна Eutelsat позиция.

Express AMU1 произведен от френската компания Airbus DS въз основа Eurostar 3000 сателитна платформа. На борда са поставени 70 транспондери. Космическият апарат е съвместен проект на руския сателитен оператор RSCC и европейския оператор Eutelsat. Сателитът ще предоставя услуги за телевизия, високоскоростен интернет връзка в движение жителите на европейската част на Русия, Европа, Африка (страните юг от Сахара). В Руската федерация ще използва капацитета на Express AMU1 платформите NTV Plus и Tricolor TV. Новият спътник ще бъде пазаруван капацитета която се полага на Eutelsat под търговската маркаEutelsat 36C и ще замени Eutelsat 36A на 36Е. Тежестта на Express AMU1 е около 5700 кг. и с оперативен живот 15 години.

параметри:

име:Express AMU1

производител: Airbus DS

ГЕО позиция:36° изток

капацитет: 70Ku / Ka

Зона на покритие: ТУК

Резултат с изображение за NTV PlusОще една новина касаеща за тази орбитална позиция. Единa от руските платформи ,който ползва 36Е NTV Plus приключва прехода към MPEG-4 формат на SD каналите до 25 юни 2016 година. Прехода ще започне от началото на месец март като ще спре по етапно SD каналите от стария формат/MPEG 2.  В момента с стари приемници поддържащи MPEG-2 се използва от не повече от 20% от клиентите на оператора.

Who's Online

В момента има 220  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.