Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Първият старт от космодрум Восточний

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

След вчерашното малко нервно отлагане на старта в последната минута, днес, 28 април в 05:01 (българско време) се случи първото в историята изстрелване от космодрум Восточний на ракета носител от семейството на "Союз".

От новия руски космодрум Восточний стартира успешно ракетата носител "Союз-2 1а" с три космически апарата - "Ломоносов", "Aист-2Д" и SamSat-218. Стартът на ракетата носител се проведе успешно. Всички системи на ракетата носител работят в нормален режим без проблеми. Първоначално изстрелването на "Союз-2. 1а" трябваше да стане сутринта на 27 април, но автоматиката отмени пуска.

В съответствие с плана на полета, две минути след старта от ракетата се отдели първата степен, а след още две - предната част, обтекателят на ракетата. В края на петата минута се отдели втората степен. Първата степен е паднала в Амурска област, носовата част и втората степен - в Якутия. След 8 минути 44 секунди от третата степен се отдели връзката между ускорителния блок "Волга" и спътниците.

С помощта на две включвания на двигателите ускорителния блок "Волга" трите космически апарата бяха изведени на кръгова орбита. В 07:07 спътниците се отделят от ускорителния блок, който след края на своята задача е потопен в ненавигационен район на Тихи океан.

Видео от старта ТУК

Who's Online

В момента има 39  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2021 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.