Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Гледайте на живо старта на ракета носител: Falcon 9 със спътниците ABS 2A и Eutelsat 117 West B

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

След  минути е старта на ABS 2A! Asia Broadcast Satellite (ABS) обяви през март 2012 г., че тя е договорила за изграждането на ABS 2А с американски производител на авиационна, космическа и военна техника Boeing Satellite Systems. ABS 2А ще бъде поставен в позиция 75E, за да осигури 48 Ku транспондери, които обхващат Източна Европа, Русия, Близкия Изток и Индия с общо 5 лъча. ABS 2A ще предостави телекомуникацинни услуги заедно с ABS 2 на същата орбитална позиция. Повече подробности ТУК

параметри:

име:ABS 2A
производител: Boeing Satellite Systems
ГЕО позиция: 75.0° изток
капацитет: 48Ku
Зона на покритие: ТУК

Ракета носител: Falcon 9
Дата на изстрелване:15 юни 2016 год.

launch window: 17:29-18:13h EET.
ABS 2A е готов за изстрелване заедно с Eutelsat 117 West B с РН Falcon 9 /026/ от стартовата площадка SLC-40 в Кейп Канаверал , Флорида. Старт на 14 юни 2016 година в прозорец 17:33-18:17 часа българско време.

Може да се наблюдава на живо:

-чрез интернет: http://www.spacex.com/webcast/

Актуализация: Старта се състоя точно в 17:29 ЕЕТ. Процедурата по изтрелванене продължава.Първа и втора степен се отделиха нормално.Първата степен се приземи на платформата в океана но не стана ясно успешно ли е кацането тъй като видеото от платформата прекъсна. На 31 минута след старта  спътника Eutelsat 117 West B се отдели от ракетата носител, На 35 минута се отдели и ABS 2A. Мисията завърши успешно така и 2 спътника вече са на геотрансферна орбита.

 

Who's Online

В момента има 41  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2021 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.