Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Сателит на SES ще пробва първи вече използвана ракета Falcon 9 на SpaceX

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

SpaceX – частната космическа компания на Илон Мъск – има вече общо шест успешно приземени ракети Falcon 9. Идеята е тези ракети да бъдат повторно използвани и по този начин да дадат старта на нов тип космически превози – такива с ракети за многократна употреба. Преди време самият Мъск потвърди, че ще видим първото такова повторно изстрелване преди края на годината.

И според сайта на SES това вече е факт – световният сателитен провайдър SES потвърди на 30 август, че техен сателит ще е първият, който ще се възползва от идеята на SpaceX за намаляване цената на космическите полети посредством повторно използване на ракети. Сателитът SES-10, който ще обслужва части от Южна Америка и ще е позициониран на 67 градуса запад ще полети в края на тази година и ще бъде изстрелян с една от летялите вече ракети Falcon 9. По думите на технологичния директор на SES Мартин Халиуел,

„След като бяхме първата търговска компания за сателити, която се възползва от услугите на SpaceX през 2013 г., ние сме развълнувани отново да бъдем първият клиент на нова по рода си мисия на SpaceX с помощта на вече летяла ракета. Ние вярваме, че ракетите за многократна употреба ще открият нова ера на космическите полети и ще направят достъпа до космоса по-ефективен от гледна точка на разходи.“

SES се надяват SpaceX да успее да осъществи поне 30% намаляне на цената за изстрелване на сателит. При все, че в момента цената, предоставяна от компанията на Илон Мъск, вече е ниска (около 60 милиона долара), това звучи чудесно.

Остава да видим кога точно ще се проведе изстрелването, което беше първоначално планирано за октомври месец. Дали изборът на ракета за многократна употреба ще промени датата на мисията? Ще трябва да почакаме, за да разберем.

Следващия старт на Falcon 9 е само след 2 дена на 3 септември с Amos 6 мисия която ще следим на сайта тъй като е интересна за Европа.


АКТУАЛИЗАЦИА: Малко след пускането на новината  се появи съобщение за експлозия при рутинен тест на площадка 40 на Кейп Канаверал  от където трябва да  бъде изтрелян изрелския спътник 
Amos 6 с ракета Falcon 9. След експлозията на на уеб камераата на НАСА на площадката се вижда гъст черен дим. Това вероятно ще доведе до забавяне на тази мисия както и на останалите мисии на  SpaceX. За сега няма информация от компанията.

Нова АКТУАЛИЗАЦИЯ: По информация на сайта spaceflightnow.com при аварията ракетата и полезния товар (спътника)  са били унищожени това потвърдили от SpaceX. Повече информация по-късно.

Who's Online

В момента има 102  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2020 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.