Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Soyuz изведе сателита Hispasat 36W-1

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Ракетата Soyuz изведе в космоса нов испанския телекомуникационен сателит Hispasat 36W -1. Сателитът ще бъде паркиран в нова позиция 36 ° W, където ще осигури широка гама от услуги.
В нощта на събота, 28 Януари 2017 в 03:03 часа стартира от космодрума в Куру, Френска Гвиана.

Приблизително 32 минути след началото  сателита се отдели  от ракета, и след това разтвори на слънчевите си панели. От този момент започнаха  маневрите с поставянето на новия спътник в геостационарна орбита, където те ще се реализира през следващите седмици първите технически тестове, преди да поставите сателитна в търговска експлоатация.

Новият спътник ще осигури покритие в Южна Америка и Европа, включително и на Канарските острови. Сателитът ще служи 15 години за осигуряване на разпространение на видео, мобилни услуги и предоставянето на широколентови решения. Hispasat 36W-1 е оборудван с 20 Ку-банда транспондери и допълнителен капацитет до 3 транспондера в Ка банда. Стартовото  тегло на спътника е 3200 кг.

Hispasat 36W-1 е произведен от немската компания OHB System AG и е първата мисия на новата платформа SmallGEO, разработен от немския производител във сътрудничество с Европейската космическа агенция и Hispasat. Тази нова платформа позволява значително да се намали теглото чрез използването на електрическа енергия по време на живота на спътника.

H36W-1 също съдържа RedSAT, съвременно поколение на оборудване, състоящо се от нова активна антена с преконфигуриране на лъчи, които заедно с процесора на борда за подобряване на ефективността и услуги, предлагани от сателита. Антената може да се контролира по електронен път от Земята и да се промени, за да покрие всяка област по време на живота на спътника.

Технически параметри:
Сателит: Hispasat 36W-1
планирана позиции: 36 ° W
ракета: Soyuz
Производител: OHB System AG
брой транспондери в Ku-обхвата: 20
брой транспондери в Ka-обхвата до 3
Bandwidth: 36 MHz (Ku банд), 144 MHz (Ка банд)

Видео от старта ТУК

Who's Online

В момента има 243  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.