Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
SES демонстрира първото си 8K телевизионно предаване

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

ТВ предаване в 8К през сателит на Astra, с четири пъти повече пиксели от 4K стандарта, стана хит по време на конференцията SES Industry Days

25 май, 2018 г. – SES винаги е била лидер в технологичните новости в областта на телевизионното разпространение. В Люксембург на 23-ти и 24-ти май, компанията демонстрира за първи път сателитен пренос на ТВ сигнал в 8К резолюция, по време на ежегодната конференция SES Industry Days.

Екипът използва нов DVB-S2X видео стандарт, който позволява по-висока ефективност и сигналът бе излъчен през един единствен 36 MHz транспондер на сателит ASTRA 3B. Картината от 7680x4320 пиксела бе кодирана с HEVC и пренесена със скорост 80 Mbit/s, което е 4 пъти по висока скорост от необходимата за 4К излъчване. Сигналът имаше IP формат от самия източник, с което се тестваха и технологии за бъдещ пренос изцяло базиран на IP стандарта.

За тази демонстрация SES си партнира със Spin Digital, които имат познания в областта на кодирането и възпроизводството на 8K HEVC сигнал в реално време използвайки единствено софтуерно решение. SES обедини усилия и с Sharp / UMC, които доставиха 8K телевизионни екрани.

Съдържанието в 8K резолюция, 60 кадъра в секунда и цвят 10-bit, бе заснето с оригинална 8K камера на PSNC (Poznan Supercomputing and Networking Center) и включваше също 8K компютърно генерирани анимации от Unigine Corp.

Въпреки че 8K ТВ излъчването си е предизвикателство с днешните технологии за кодиране и ще минат няколко години, докато достигне до домовете на масовия потребител, демонстрацията показва, че сателитите са напълно способни на пренос на 8К сигнал. Ние винаги се стремим да издигнем телевизионното изживяване на едно по-високо ниво и бяхме много развълнувани от този „поглед в бъдещето“ на телевизионната индустрия.“, заяви Томас Верид, вицепрезидент Нови технологии и стандарти в SES Video.”Ще продължим да подкрепяме нашите клиенти и партньори да доставят 4K UHD сигнал в домовете на своите потребители.

За Spin Digital

Spin Digital Technologies GmbH (Spin Digital) разработва висококачествени видео кодеци за следващото поколение от ultra HD видео приложения. Софтуерните решения на Spin Digital правят възможни медийни приложения, които изискват най-новите подобрения в областта на обработката на изображения и видео, включително висока разделителна способност (4K, 8K и 16K), висок динамичен диапазон, висока скорост на кадрите, широка цветова гама и 360 ° видео и виртуална реалност. Технологията Spin Digital core е високопроизводителен и висококачествен софтуер кодек HEVC / H.265 (енкодер / декодер). Въз основа на тази основна технология Spin Digital разработи решение, което включва медиен плейър, транскодер, както и SDK, готови за интегриране в потребителски приложения. Чрез използването на продуктите на Spin Digital медийните специалисти могат да създадат ново поколение медийни приложения, които изискват много високо качество в различни индустриални сегменти, включително 8K UHD-TV, много голям дисплей и виртуална реалност от следващо поколение. Spin Digital се намира в Берлин и работи в международна бизнес среда с клиенти и партньори в няколко държави и различни пазарни ниши.

Who's Online

В момента има 49  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.