Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Първият български сателит готов за изстрелване!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Първият български телекомуникационен сателит България Сат-1 е готов за изстрелване. Спътника ще бъде изведен в Космоса от Кейп Канаверал с помощта на РН Falcon 9 предоставена от Space X. Той ще бъде вторият в света изстрелван някога летяла първа степен на РН Falcon 9.
Space Systems Loral обяви през септември 2014 година за договор за предоставяне на нов сателит за България Сат дъщерно дружество на платената българска сателитна платформа Булсатком. Изплащането на сателита се осъществи чрез кредит от страна на банката за експортно кредитиране на САЩ Eximbank и консорциум от европейски банкови институции, воден от Deutsche Bank- Лондон и Citibank, Raiffeisenbank и KBC.  Булсатком планира да изплати инвестицията си за около 10 години. Името на сателита е България Сат-1(Bulgariasat-1) и изграден на доказана платформа SSL-1300 и оборудван с 3 FSS и 30 BSS Ku band транспондера. Спътника ще предоставя висококачествени телевизионни и телекомуникационни услуги на Балканите и други европейски региони за да разшири наличието на усъвършенствани телевизионни услуги като телевизия с висока разделителна способност чрез два лъча. Оперативният живот на сателита е за 15 и повече години.
България САТ-1 ще предостави своите услуги от 1.9Е орбитална позиция.

Параметри:
Име:България САТ-1
Производител:Space Systems/Loral
ГЕО позиция:1.9 Изток
Капацитет: 33Ku (30 BSS (x33MHz) + 3 FSS (x36MHz))
Polarization:Linear
Downlink freq.: 11.300-12.600 GHz
Ракета носител: Falcon 9
Дата на изстрелване: 23.06.2017 год. (21:10-23:10h EET)

На живо старта може да се гледа ТУК.
Както по каналите tv+ и BIT

Who's Online

В момента има 53  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2021 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.