Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
“Българската звезда” в ГТО!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Тази вечер 22:10 часа българско време успешно бе изстрелян РН Falcon 9 с спътник България Сат-1 от Кейп Канаверал , САЩ. На 35-тата минута след изстрелването успешно бе отделен от капсулата първият телекомуникационен сателит в историята на България България Сат-1 в гео трансферна орбита.

Тази мисия бележи второ успешно изстрелване и приземяване на вече ползвана първа степен на ракетата, като преди това е ползвана в мисията Iridium-1 от военновъздушната база Vandenberg през януари тази година.

След разделянето на първата степенна ракетата успешно бе приземен на кораба на Space X намираща се в Атлантически океан.

Space Systems Loral обяви през септември 2014 година за договор за предоставяне на нов сателит за България Сат дъщерно дружество на платената българска сателитна платформа Булсатком. Изплащането на сателита се осъществи чрез кредит от страна на банката за експортно кредитиране на САЩ Eximbank и консорциум от европейски банкови институции, воден от Deutsche Bank- Лондон и Citibank, Raiffeisenbank и KBC.  Булсатком планира да изплати инвестицията си за около 10 години. Името на сателита е България Сат-1(Bulgariasat-1) и изграден на доказана платформа SSL-1300 и оборудван с 2 FSS и 30 BSS Ku band транспондера. Спътника ще предоставя висококачествени телевизионни и телекомуникационни услуги на Балканите,източна и западна Европа,Близкия Изток, Северна Африка и Кавказ за да разшири наличието на усъвършенствани телевизионни услуги като телевизия с висока разделителна способност чрез два лъча(Europe & Balkan beams). Оперативният живот на сателита е за 15 и повече години.

България САТ-1 ще предостави своите услуги от 1.9Е орбитална позиция.

Изпълнителният директор на България Сат  - Максим Заяков изтъкна, че без метода на SpaceX за намаляване на разходите чрез повторна употреба на една ракета космосът не би бил достъпен за малки държави и компании като неговата, които са внимателни към своите разходи.

 

параметри:

име:България САТ-1

Производител:Space Systems/Loral

ГЕО позиция:1.9 Изток

Капацитет: 32Ku (30 BSS (x33MHz) + 2 FSS (x36MHz))

Polarization:Linear

Downlink freq.: 11.300-12.600 GHz

 

 Какво следва след поставянето на ГТО спътника. Спътника в рамките на една седмица ще бъде преместена от гео трансферна към работеща орбита. И след това се очаква да бъде щателно тестван преди да бъде предавано от производителя към сателитния оператор. Очаква се през август да започнe да предостави телекомуникационни услуги.

Who's Online

В момента има 67  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2021 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.