Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Успешна мисия на японската рн H-IIA!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Япония реализира първи в своята история старт на бизнес спътник. РН от среден клас H-IIA е изстреляна от космодрума Танигашима, южната част на Япония  тази сутрин в 08:50 часа българско време  и е извела на орбита Telstar 12 VANTAGE. Мисията на ракетата продължило 4:27 минути.

Проведеният старт на РН H-IIA е по различен , тъй като в конструкцията на двигателите на тази ракета са били направени значителни изменения. Това е позволило на ракетата да направи отделяне на спътника на височина 34 хил км а не на 300км както в предишните стартове и да запази ресурсите на спътника. 

До сега бизнес стартове провеждаха САЩ, Русия , ЕС, Китай и Индия . Сега към тях се присъедини и Япония. 

За Telstar 12 Vantagе:

Сателитният оператор от Канада Telesat въвежда в своята флотилия новия си спътник Telstar 12 VANTAGE. Спътника ще бъде заеман на 15W орбитална позиция където ще предостави услуги за широколентови клиенти в мобилност, правителство, oil&gas и пазарите на предприятията ще са значително подобрени варианти между Европа, Близкия Изток и Америка чрез комбинация от висока производителност греди и широки регионални греди , Telstar 12 VANTAGE ще има нов мощен лъч осигуряващ пълно покритие на Бразилия и заедно с новия специален лъч над Субсахарска Африка.

Telstar 12 Vantage е произведен от Airbus Defence and Space въз основа на надеждната сателитна платформа Eurostar 3000. Снабден с над 52 Ku транспондера и с оперативен живот 15 години ще замени съществуващия капацитет на 15W орбитална позиция мястото на Telstar 12.

 

параметри:

име:Telstar 12 Vantage

производител:Airbus Defence and Space 

ГЕО позиция:15° запад

капацитет: 52Ku

Зона на покритие: 
ТУК

Who's Online

В момента има 34  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.