Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Първият туркменски сат ще литне тази вечер!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

TurkmenAlem52E / MonacoSAT Първият телекомуникационен спътник на Туркменистан а именно TurkmenAlem52E / MonacoSAT е готов за изстрелване с РН Falcon 9 от SpaceX в стартова площадка в Кейп Канаверал , Флорида. Изстрелването е насрочено за този полунощ в 01:14 часа българско време и има шанс около 60% за благоприятни климатични условия през този прозорец за изстрелване в понеделник,, позовавайки на метеролозните данни ,че ще има опасения от гъсти и купести облаци над Централна Флорида.

SpaceX или СпейсЕкс е американска авио-космическа компания, базирана в Хоторн, Калифорния. Компанията е основана и финансирана от южноафриканския милионер и предприемач Елън Мъск.

След търговска експлоатация в орбита, TurkmenAlem52E / MonacoSAT ще позволи на Туркменистан да функционира първият национален сателит, осигуряващ по-добро засекретени телекомуникации за страната. Спътникът е построен от Thales Alenia Space въз основа Spacebus 4000 C2 платформа,оборудван с 38 Ku band активни транспондера и ще тежи 4500 кг и оперативен живот на дизайн повече от 15 години. Нейното отразяване зона обхваща Европа, Централна Азия до Китайската граница и Африка. Министерството на комуникациите на Туркменистан ще използва 52E орбитална позиция на Монако чрез партньорството си с Space Systems International (SSI)-Monaco ,предприятието лицензирано от правителството на Монако.В замяна на разрешаване на сателита, който ще пребивава там, правителството на Монако си осигури използването на 12 Ku транспондери от спътника.

Базираната в Люксембург сателитен оператор SES подписа споразумение с SSI- Monaco, за комерсиализиране на 12 Ku транспондера, капацитета полагащ се за Монако.


параметри:

име:TurkmenAlem52E / MonacoSAT

производител: Thales Alenia Space

ГЕО позиция: 52.0° изток

капацитет: 38Ku

Зона на покритие: ТУК

Ракета носител: Falcon 9

Дата на изстрелване:28 април 2015 год.

launch window: 01:14h EET.

Може да се наблюдава на живо, начало на предаването в 01:00h EET:

-чрез интернет: http://www.spacex.com/webcast/

Who's Online

В момента има 32  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.