Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
TurkmenAlem52E / MonacoSAT в орбита!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

TurkmenAlem52E / MonacoSATУспешен старт на РН Falcon 9 с първия телекомуникационен спътник на Туркменистан - TurkmenAlem52E / MonacoSAT бе проведен снощи в 02:03 часа българско време от Кейп канаверал, Флорида. След 32 та минута  успешно бе поставен в геотрансферна орбита телекомуникационният спътник. Следващите стъпки на производителя да качи спътника от гто на геостационарна орбита в рамките на 5 дни и до края на месец май да бъде проведено серии от технически тестове. Очаква се в началото на месец юни контрола на спътника да бъде прехвърлено на Туркменистан.

След търговска експлоатация в орбита, TurkmenAlem52E / MonacoSAT ще позволи на Туркменистан да функционира първият национален сателит, осигуряващ по-добро засекретени телекомуникации за страната. Спътникът е построен от Thales Alenia Space въз основа Spacebus 4000 C2 платформа,оборудван с 38 Ku band активни транспондера и ще тежи 4500 кг и оперативен живот на дизайн над 16 години. Нейното отразяване зона обхваща Европа, Централна Азия до Китайската граница и Африка. Министерството на комуникациите на Туркменистан ще използва 52E орбитална позиция на Монако чрез партньорството си с Space Systems International (SSI)-Monaco ,предприятието лицензирано от правителството на Монако.В замяна на разрешаване на сателита, който ще пребивава там, правителството на Монако си осигури използването на 12 Ku транспондери от спътника.

Базираната в Люксембург сателитен оператор SES подписа споразумение с SSI- Monaco, за комерсиализиране на 12 Ku транспондера, капацитета полагащ се за Монако.


параметри:

име:TurkmenAlem52E / MonacoSAT

производител: Thales Alenia Space

ГЕО позиция: 52.0° изток

капацитет: 38Ku

Зона на покритие: ТУК

Who's Online

В момента има 26  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.