Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
На живо: Стартът на Falcon 9 от историческата площадка на НАСА и кацането първата степен на ракетата(АКТУАЛИЗИРАНА)

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Днес, 18 февруари, в 10:01 местно и 17:01 българско време, космическата компания SpaceX ще изстреля ракетата си Falcon 9 с космическия кораб Dragon до ниска околоземна орбита, за да достави важни товари до Международната космическа станция за НАСА.

Стартът и опитът за кацане може да гледате тук на сайта на SpaceX. Както и в програмата на NASA TV тук.

Живото излъчване по NASA TV започва в 15:30 бг време, а на SpaceX вероятно 20 мин преди старта.

Това ще бъде десетата комерсиална снабдителна мисия (CRS-10) и ще се проведе от площадка 39А в космическия център Кенеди на НАСА във Флорида. Стартовият прозорец е в събота, 18 февруари, в 10:01 EST, с възможност за отлагане в 09:38 EST в неделя, 19 февруари.

Ако всичко върви по план, първата и втората степен на Falcon 9 ще се разделят след около 2,5 минути полет. Втората степен ще продължи да с Dragon в орбита, докато първата степен ще се насочи надолу към Земята в опит да кацне в "Зона за приземяване 1" на SpaceX, разположена на няколко километра от LC-39A в Кейп Канаверал, Флорида.

Космическият кораб Dragon ще се отдели от втората степен на Falcon 9 след около 10 минути след излитането и ще се скачи със станцията около два дена по-късно.

Мисията CRS-10 ще бъде първото стартиране на SpaceX от историческата площадка 39A, от която са излитали мисиите Аполо, Скайлаб и космическата совалка.

Актуализация:Само 13 секунди преди началото на изстрелването старта бе отменен заради проблем с 2 степен. Отлагането е за 24 часа.
Стартът бе отложен за неделя сутринта в 9:38 или 16:38 наше време.

 

SpaceX направи днес успешен старт, след като вчера бе отложен секунди преди излитане.

Ракетата на SpaceX излетя в 16:40 българско време от площадка LC-39A в Кейп Канаверал, Флорида.

След малко повече от 2 минути двете степени на ракетата Falcon 9 се разделиха, а след 8 минути първата се върна и се приземи перфектно на площадката "Зона за приземяване 1" на SpaceX, разположена на няколко километра южно космодрума в Кейп Канаверал, откъдето излетя.

Космическият кораб Dragon се отдели от втората степен на Falcon 9 след около 10 минути след излитането и ще се скачи със станцията около два дена по-късно.

Това е първият полет на компанията за тази година до Международната ккосмическа станция и вторият успешен старт и кацане на 14 януари, когато изведе в орбита 10 спътника на компанията Iridium.

Компанията SpaceX ще достави до МКС общо около 2,5 тона товари, основно материали за научни експерименти.

 

Who's Online

В момента има 79  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.