Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Сателитът SES-10 бе успешно изстрелян в орбита с рециклирана ракета SpaceX Falcon 9

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

SES-10, разположен на позиция 67 градуса Запад, ще подсигурява телевизионно излъчване директно-до-дома за ТВ дистрибутори и мобилни услуги над Латинска Америка

31 март, 2017 -- SES (Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) обяви днес, че сателитът SES-10 е успешно изведен в орбита на борда на доказаната в полет ракета носител SpaceX Falcon 9, вчера, в 18:27 местно време, от космодрума на NASА, Кеnnedy Space Centre, във Флорида. SES-10 е първия търговски, геостационарен сателит изведен в орбита чрез повторно използвана ракета носител.

На борда на сателита има Ku-честотна апаратура с 55 транспондера с 36MHz еквивалент, от които 27 са допълнителни. Сателитът ще изпълнява различни мисии в орбита, една от които ще е да осигурява покритие над Латинска Америка. Мощните излъчватели на SES-10 ще подсигурят телевизионно излъчване директно-до-дома за ТВ дистрибутори, както и капацитет за мобилни услуги.

SES-10 ще замени капацитет на друг SES сателит на 67 Запад и ще осигури допълнителен трансфер над Мексико, Централна Америка, Южна Америка и Карибския басейн. 

Изстрелването на сателита е в отговор на споразумението с Андската общност (Боливия, Колумбия, Еквадор и Перу). Целта е SES да осигурява капацитет за всяка от държавите в региона, както сателита Simón Bolivar 2. Общността се стреми да изгради своя сателитна мрежа, за да се възползва от ресурса, който предоставя позицията 67 градуса Запад.

“Успешното изстрелване на SES-10, на борда на първата рециклирана ракета носител на SpaceX, дава старт на нова ера в космическите програми. Горди сме, че партнираме със SpaceX в това иновационно приключение, за използването на употребявана ракета носител, която ще направи управлението на товарите и разходите по изстрелването значително по ефективни", заяви Мартин Халиуел, главен технологичен директор в SES. “Допълнителният капацитет на SES-10 е идеален за осигуряване на телевизионни услуги с по-добро качество на картината и по-мощна широколентова  свързаност, силно желани от потребителите в Латинска Америка и Карибския басейн.”

“Радостни сме от успешното повторно изстрелване на ракетата носител Falcon 9. Това е исторически крайъгълен камък по пътя към пълно и бързо рециклиране на ракетите.“ Заяви Гуен Шотуел, президент и главен оперативен директор в SpaceX. “Радваме се, че постигнахме този успех със SES, които бяха силен поддръжник на SpaceX и иновациите през годините.”

Сателитът SES-10 бе построен от Airbus Defence and Space и се базира на платформата Eurostar E3000. Сателитът разполага с плазмено-електрически двигател за маневриране в орбита и химически двигател за първоначално набиране на височина.Относно SES
SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) e водещият в света сателитен оператор с флотилия от над 50 геостационарни сателита в орбита (GEO) и, благодарение на своите O3b мрежа, 12 сателита на средна земна орбита (MEO). Фокусирайки се върху добавена стойност, от край до край решения за четири основни сфери на бизнеса (Видео, Индустрия, Мобилност и Правителства), SES доставя сателитно комуникационно обслужване и разпространение, съдържание и интернет услуги до доставчиците, мобилни и фиксирани мрежови оператори, както до различни бизнеси, така и правителствени организации по целия свят. Флотилията на SES включва система от сателити ASTRA, които имат на голямото Direct-to-Home (DTH) покритие за Европа. Благодарение на своята O3b мрежа, SES значително усилва наличния си капацитет от данни, и е първия сателитен доставчик, който предоставя диференцирана и гъвкави оферти GEO-MEO в световен мащаб. Друго SES допълнение, MX1, e водещ доставчик на медийни услуги, който предлага пълен набор от иновативни дигитални видиа и медийни услуги.

Who's Online

В момента има 44  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.