Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
България Сат-1 пристигна в Кейп Канаверал!

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Space Systems Loral (SSL) водещ доставчик на иновативни спътници и космически системи днес 12.05.2017 година обяви че, първият български телекомуникационен сателит България Сат-1 пристигна в станцията на военовъздушните сили Cape Canaveral Air Force Station, Флорида , където ще бъде изстреляна с РН Falcon 9 на компанията Space X. България Сат-1 също така e първият телекомуникационен сателит на България произведен от американската компания SSL дъщерно дружество на MacDonald, Dettwiler and Associates Ltd. (TSX:MDA) - глобална компания за комуникации и информация.

 "SSL има история на тясно сътрудничество с нови сателитни оператори за да им помогне да преместят бизнеса си напред", каза Джон Целли, президент на SSL. "Радваме се, че този първи сателит, създаден за една компания в България, пристигна безопасно в Cape Canaveral Air Force Stationи и очакваме България Сат-1 да се запише в историята като вторият спътник, който някога е бил пуснат с Falcon 9 с повторно използвана първа степен, Повторното използване на превозното средство е важен фактор за сателитната индустрия. "

България Сат-1 ще предостави висококачествени телевизионни и телекомуникационни услуги на Балканите и други европейски региони. Той е оборудван с 30 BSS транспондери, за да разшири наличието на усъвършенствани телевизионни услуги като телевизия с висока разделителна способност.

"България Сат-1 е съществена част от стратегията на Булсатком да разшири висококачествените телевизионни и комуникационни предложения, за да отговори на търсенето на клиентите", заяви Максим Заяков, главен изпълнителен директор на България Сат. "SSL е отличен партньор, който ни помага да превърнем нашата визия в реалност и с нетърпение очакваме идването на следващия месец."

Въз основа на мощна платформа SSL 1300, сателитът е проектиран да предоставя услуги за над 15 години.

Source: SSL

Очаква се спътника дабъде изстрелян на 15 юни 2017 година като часовия прозорец 20:00-21:00ч. българско време.

Who's Online

В момента има 35  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.