Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /home/satinfob/public_html/joomla30_satinfo/libraries/loader.php on line 663
Сателитът BulgariaSat 1 с използвана първа степен излита през юни

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.

Научете повече

РАЗБРАХ

Контакт

Feed RSS

Реклама

Реклама
loading...

Класации

Класации
BGtop
eXTReMe Tracker

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Сателитът BulgariaSat 1 ще бъде втората мисия, при която ще се използва на един от възстановените първи степени на ракетата Falcon 9 на SpaceX, след като първия старт беше със сателита SES 10  на 30 март.
В изявление главният изпълнителен директор на BulgariaSat Максим Заяков заяви, че ракетите за многократна употреба са технологичен пробив, който ще позволи на по-малките държави и компании да пуснат свои спътници.
"Елон Муск и екипът му SpaceX ме убедиха, че хората като тях ни доближават до ново качество на живот, като осигуряват достъп до най-модерните технологии", каза Заяков в изявление. "Това е шанс за България да се присъедини към усилията за развитие на тези нови аспекти на космическата индустрия".

BulgariaSat ще използва първата степен на Falcon 9, която излетя на 14 януари от станцията на военновъздушната база "Ванденберг" в Калифорния. Тази мисия изведе 10 спътника в орбита за следващата поколение мобилни гласови и релейни мрежи на Iridium.

След поемането от втори степен в горната част на атмосферата, първата степен на Falcon 9 се спусна на вертикално кацане на платформа в Тихия океан на юг от Vandenberg, след което се върна в пристанището на Лос Анджелис. Инженерите от SpaceX  провериха и обновиха степента преди полета за доставка до Cape Canaveral за следващия месец.

BulgariaSat запази старта си с SpaceX през 2014 г. като част от сателитен договор с Space Systems/Loral of Palo Alto, California. SSL спечели договора BulgariaSat 1 с финансиране от банката за износ и внос на САЩ, като подписа споразумение за доставка на сателита на собственика след старта.
Използването на възстановена първа степен на ракетата Falcon 9 на SpaceX, измести старта на сателита по нагоре в списъка с изстрелвания. До неговия старт има само още 2 мисии на 15 май ще Inmarsat 5-F4 а на 1 юни мисията на NASA SpX CRS-11 & ROSA, MUSES, NICER.

 

Who's Online

В момента има 186  гости и няма потребители и в сайта

Реклама

Реклама

Google Search

Custom Search

Social Bookmark

FacebookGoogle Bookmarks

copyright

© © 2024 . Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.